Somon in crusta de seminte de canepa

de RuxyRux in Somon, 11 Feb 2012 | 3453 vizualizari

 

Izvor de inspiratie pentru aceasta reteta deosebita mi-a fost Dr.Oz pe care il admir foarte tare...eu mi-am pus putin amprenta in functie de ingredientele avute in casa si de gustul personal...

 

INGREDIENTE

  • somon proaspat( 1-2 bucati)
  • 3-4 linguri de seminte decorticate de canepa( pe care le gasiti la Plafar)
  • 1 -2 linguri de ulei de masline
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare
  • sare grunjoasa pentru patul de sare( optional)

Pentru salata: Reteta originala prevede untisor si  fenicul.

  • salata verde
  • spanac
  • ceapa verde
  • morcov
  • rosie

Sosul:

  • 1 lingura de mustar
  • 1 lingurita de hrean
  • zeama de la 1/4 de lamaie
  • o cescuta de zeama de portocala( 1/2 portocala zemoasa)
  • 3 linguri otet balsamic( eu am pus otet de zmeura)
  • sare dupa gust
  • 2-3 lingurite de iaurt( eu mi-am permis o mica abatere de la ce am avut in gand pentru sos si am pus smantana)
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon in crusta de seminte de canepa:

Se condimenteaza somonul( spalat) si se unge cu uleiul de masline apoi se da pe partea carnoasa prin semintele de canepa.


Eu am pregatit un pat de sare pe care am asezat somonul. Se poate pune si direct pe o foaie pergament in tava sau chiar intr-o tava unsa cu ulei de masline.


Se coace pentru 30-40 de minute la 200 grade sau in functie de gustul fiecaruia.


Se toaca salata, spanacul, ceapa, morcovul se da pe razatoare, rosiile se taie dupa dorinta si amesteca cu sare dupa gust.


Sosul:


Se amesteca toate ingredientele apoi se condimenteaza dupa gust.


Eu am servit somonul pe patul de salata iar deasupra sosul.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in crusta de seminte de canepa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

RuxyRux 1

12.02.2012, 18:03

Multumesc Mihaela

Pur_si_simplu_papa_bun 1

17.02.2012, 21:04

Foarteeee bunnnn!!!

RuxyRux 1

17.02.2012, 21:08

Multumesc foarte mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos de lamaie, portocala si vin