Tarta cu somon si andive

de Cocktail_of_Senses in Somon, 10 Mar 2014 | 1471 vizualizari

 

Cred ca v-am mai spus deja ca imi plac la nebunie tartele, asa ca astazi am incercat o combinatie noua de somon si andive. Nu este deloc greu si va recomand sa faceti aluatul in casa.

Pentru ca testez noul Philips Multicooker, am realizat reteta cu ajutorul lui, insa daca nu detineti un astfel de dispozitiv aveti nevoie de cuptor si o tava cu peretii detasabili cu diametrul de 23 cm. Nu vreau sa va dezamagesc, insa cu Multicooker a fost mult mai usor sa preparat si aluatul mai fraged, insa este delicioasa si in cuptorul traditional.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat aveti nevoie de: 
  • 300g faina alba
  • 150g unt rece
  • un varf de lingurita sare
  • 8-9 linguri de lapte rece
  • Pentru umplutura va sunt necesare:
  • 300-350g somon afumat
  • 3 andive taiate subtire pe diagonala
  • 1 cubulet unt
  • 4 oua
  • 50 ml smantana
  • o legatura de marar
  • 2 maini parmezan ra
  •  sare de mare
  • ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu somon si andive:

Pentru aluat trebuie sa amestecati foarte bine, folosind ambele maini, faina cu untul si sarea, pana obtineti un aluat faramicios cu aspectul unui pesmet grunjos. Procedeul dureaza cam 5-6 minute. Adaugati apoi laptele rece si amestecati bine de tot, pana obtineti un aluat compact care nu se lipeste de degete. Puteti adauga putina faina daca simtiti ca aluatul mai are nevoie. Modelati aluatul sub forma unei bile, acoperiti cu folia alimentara si aplatizati cu palma. Lasati la frigider cel putin 30 de minute, timp in care glutenul din faina va fi eliberat si aluatul va deveni elastic.


Dupa aceea scoateti aluatul din frigider si neaparat asteptati sa ajunga la temperatura camerei, altfel se va rupe cand il veti intinde.


Presarati faina pe blatul de lucru si asezati aluatul pe acesta. Rulati cu ajutorul unui facalet din centru spre exterior, pana obtineti o foaie de aluat pe cat posibil rotunda si mai mare decat diametrul tavii in care va coace. Aveti grija sa nu se rupa! Aveti mai multe poze in reteta de Quiche cu mazare si brie.


Dupa ce ati obtinut forma si dimensiunea dorita am asezat aluatul in oala si l-am intepat cu furculita pentru a nu creste prea tare in urma coacerii.


Andivele le-am tras in unt cam 7 minute la foc mediu, pana au devenit translucide. Dupa ce au fost gata le-am luat de pe foc si le-am asezat peste aluat. Apoi am asezat somonul taiat bucati.


Intr-un bol am batut bine oule, am adaugat smantana, mararul, sarea de mare, piperul si parmezanul. Amestecul obtinut l-am turnat in oala, peste tarta, iar apoi am inchis capacul si am programat Multicooker-ul pentru 42 de minute, timp in care am citit si m-am relaxat.


Tarta va fi gata atunci cand ouale vor fi inchegate. Rezultatul a fost unul pe masura asteptarilor si va recomand cu caldura sa incercati aceasta reteta, in special la Philips Multicooker.


Daca v-a placut reteta, gasiti mai multe aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/


Enjoy!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu somon si andive" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

laura_n 1

11.03.2014, 17:09

senzationala! biig like!

elucubratiiculinare 1

12.03.2014, 17:15

o tarta de efect

Cocktail_of_Senses 1

12.03.2014, 20:23

Multuuumesc mult!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Tort Împărătesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu somon afumat si feta