Somon tropical

de RuxyRux in Somon, 9 Oct 2012 | 6604 vizualizari

 

Pentru o cina rafinata poate fi alegerea perfecta...

 

INGREDIENTE

  • 2 medalioane de somon proaspat
  • marinata:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 30 ml vin rosu( demidulce)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • o lingura de busuioc
  • sare de mare
  • sosul tropical:
  • 1 mango mic
  • 1 banana
  • 1 portocala
  • 2 felii de ananas
  • 75 ml lapte de cocos
  • 2 smochine
  • 2 bucati fructul pasiunii
  • coaja de la o lime
  • o crenguta de rozmarin
  • sare de mare
  • piper verde macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon tropical:

Se spala medalioanele de somon si se zvanta, apoi se pun la marinat in amestecul special de marinata. se lasa minim o ora la rece.


Intre timp se amesteca la blender sucul de la o portocala cu o felie de ananas , laptele de cocos si banana.


Smochinele se curata si se feliaza, felia de ananas se taie in cubulete( dupa ce am scos miezul tare), pulpa de fructul pasiunii se scoate cu o lingurita din interior.


Se rade lime si se obtine coaja.


Se ia un vas si se pune baza din sucul pregatit( o parte), apoi se aseaza somonul. Deasupra se pun fructele si apoi se mai toarna din suc( o parte). Adaugam si coaja de lime, un praf de sare, un praf de piper verde apoi se orneaza cu crenguta de rozmarin.


Se introduce vasul in cuptorul incins la 200 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute.


Pentru ca eu prefer somonul putin mai rumenit intotdeauna scot din sos intr-un vas special dupa 30 de minute si apoi il las descoperit sa se rumeneasca inca 10 sau 15 minute iar sosul il servesc deasupra.


E un deliciu....minunat!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon tropical" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (74)

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 14:00

RuxyRux 1

10.12.2012, 13:42

Panacris 1

14.06.2013, 19:10

Deci, i-a venit rândul Niciodată nu-i prea târziu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Medalion de somon cu sos gremolada