Somon cu sos de sofran si orez

de Sylvia in Somon, 6 Apr 2010 | 5738 vizualizari

 

Am descoperit aceasta reteta minunata pe blogul lui Maya si a iesit asa de gustoasa pe cum ma asteptam asa ca v-o impartasesc si voua

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie pentru 2 portii de
  • 4 bucati de file de somon,
  • o ceapa mica,
  • o lamaie,
  • 400 ml supa  ,
  •  75 ml smantana,
  • 1 lingura amidon,
  • sofran,
  • sare,
  • ulei de masline .
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de sofran si orez:

 Preparare : punem la calit in 2 linguri de ulei de masline ceapa tocata marunt si adaugam o felie de lamaie. Dupa ce este calita adaugam supa si lasam sa clocoteasca putin .

   Dupa ce a clocotit putin condimentam cu sare si piper si adaugam smantana si sofranul. Mai lasam sa clocoteasca putin si adaugam amidonul, daca este din cel simplu trebuie dizolvat cu apa, eu am pus maizena de la knorr care se pune direct si nu mai trebuie dizolvat, il recomand cu caldura.

    Separat prajim in putin ulei somonul condimentat dupa preferinte, eu il fac cu sare, piper proaspat macinat, un amestec de condimente pentru peste, care are si ceva acrisor in el si nu mai trebuie sa pun lamaie. Se intoarce la aproximativ un minut si nu se lasa sa fie facut de tot pentru ca mai sta si la cuptor . Dupa ce il prajim il asezam cu grija intr-un vas termorezistent .

   Turnam peste sosul facut si eu am mai pus in plus cateva boabe de piper colorate.

   Se  pune in cuptorul preincalzit la 250 de grade si se lasa 10 minute. Eu l-am servit de data asat cu garnitura de amestec de trei feluri de orez. Maya spunea sa se puna lamaie peste el, eu pentru ca am folosit acel condiment de peste acrisor nu am mai pus. A fost delicios , Maya multumesc inca o data de reteta !  Aici puteti vedea si reteta originala : http://mayas-esprit.blogspot.com/2009/01/somon-cu-sos-de-safran-si-orez.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de sofran si orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

nadina73 1

06.04.2010, 17:10

super bun imi place la nebunie somonul 5 furculite sylvia felicitari

janet 1

07.04.2010, 10:56

si mie imi place somonul ,dar cel mai mlt imi place somonul afumat,nu ma satur nici o data!

Sylvia 1

07.04.2010, 16:37

Merci de aprecieri

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Somon cu cartofi la cuptor