Somon cu sos de ciuperci si smantana

de Dana_Retetegg in Somon, 4 Dec 2012 | 5231 vizualizari

 

In ultima vreme am mancat somon mai des, fie simplu la cuptor cu lamaie, fie cu garnitura sau sos.

Pentru somonul meu am ales de aceasta data un sos de ciuperci si smantana super delicios pe care va sfatuiesc sa-l incercati si langa alt tip de peste sau chiar langa o friptura de vita/porc.

 

INGREDIENTE

  • 2 rondele de somon (destul de maricele),
  • 500 g ciuperci,
  • 200 g smantana,
  • oregano,
  • busuioc,
  • lamaie,
  • ulei de masline,
  • putin unt,
  • sare,
  • piper,
  • ghimbir macinat,
  • 1 catel de usturoi.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de ciuperci si smantana:

Rondelele de somon le-am uns cu ulei de masline, le-am condimentat cu sare, piper, oregano si ghimbir si le-am pus in tava.


Le-am stropit cu sucul de la o lamaie, am adaugat cateva linguri de apa, cateva felii de ciuperci si am pus tava in cuptor.


Le-am lasat la foc mediu 20 de minute. Daca rondelele sunt mai subtiri le lasati cam 15 minute.


Pentru sosul de ciuperci am topit putin unt intr-o tigaie si am calit in el un catel de usturoi (intreg, nedecojit, putin strivit).


Am adaugat apoi ciupercile taiate si am continuat sa calesc impreuna cu usturoiul.


Cand ciupercile au fost aproape gata am scos catelul de usturoi si am adaugat smantana, sare si piper.


Am lasat cam 5 minute sa fiarba, apoi am pus busuioc verde tocat.


Am servit somonul impreuna cu sosul de ciuperci, ciupercile din tava si multa lamaie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Dana_Retetegg 1

04.12.2012, 22:37

Merci Simo

elucubratiiculinare 1

05.12.2012, 16:56

foarte bun somonul

Dana_Retetegg 1

05.12.2012, 18:00

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Goujonette de somon cu ciuperci