Somon cu unt aromatizat cu Habanero și lime

de Satisfyyourcravings in Somon, 27 Noi 2012 | 2978 vizualizari

 

Zilele trecute, prietenul meu, și el pasionat de gătit, m-a surprins cu un preparat foarte proaspăt și echilibrat. Așadar, astăzi nu iau niciun credit pentru această rețetă, ci vă prezint doar procesul tehnologic la care am asistat. Habanero se situează pe locul 4 pe scara Scolville (cea care măsoară intensitatea gustului înţepător al ardeilor iuţi) având între 100.000 şi 350.000 de unităţi. Pentru a tăia acest ardei aveţi nevoie de mănuşi de protecţie, însă preparatul nu a fost în niciun caz picant.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăţi somon cu piele
  • Pentru marinată:
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 2 linguri suc de portocale
  • 1 lingură jumătate de suc de lime
  • 1 linguriţă jumătate de Tequilla Silver
  • 1 linguriţă jumătate de coajă de lime
  • 1 linguriţă jumătate de ardei Habanero tocat
  • 2 căţei de usturoi tocaţi
  • Pentru unt:
  • 2 linguri de unt moale
  • puţin usturoi pudră (un vârf de cuţit)
  • 1 linguriţă jumătate de suc de lime
  • 1 linguriţă de ardei Habanero tocat
  • 1 linguriţă coajă de lime rasă
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu unt aromatizat cu Habanero și lime:

Pentru marinată, se amestecă într-un vas uleiul cu sucul de portocală, sucul de lime, Tequilla, coajă de lime, ardeiul Habanero și usturoiul. Păstrați puțină marinatată pentru garnitură. Restul, se răstoarnă într-o farfurie nu foarte adâncă, se așează bucățile de pește și se acoperă vasul cu folie alimentară. Se lasă la marinat între 2 și 4 ore, întorcând peștele de câteva ori în acest timp.


Separat, se amestecă untul moale cu pudra de usturoi, sucul de lime, ardeiul Habanero și coaja de lime. Se acoperă și se păstrează la frigider.


Se încălzește la temperatură medie un grill uns cu unt.


Se așează somonul de grill cu pielea în jos și se gătește între 5 și 8 minute în funcție de mărime, grosime și preferințe.


Se scoate de o farfurie și se servește cu untul aromatizat deasupra.


 

TIPS-URI

1

Pentru garnitură, am optat pentru mix mexican de legume sotate. Puteți folosi și sparanghel sau broccoli gătite la aburi și stropite cu marinată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu unt aromatizat cu Habanero și lime" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

27.11.2012, 21:02

gaby_gabytza 1

28.11.2012, 09:26

ce fain arata

deyutzky 1

02.12.2012, 18:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Somon la gratar cu sos roz