Somon cu unt aromatizat cu Habanero și lime

de Satisfyyourcravings in Somon, 27 Noi 2012 | 4850 vizualizari

 

Zilele trecute, prietenul meu, și el pasionat de gătit, m-a surprins cu un preparat foarte proaspăt și echilibrat. Așadar, astăzi nu iau niciun credit pentru această rețetă, ci vă prezint doar procesul tehnologic la care am asistat. Habanero se situează pe locul 4 pe scara Scolville (cea care măsoară intensitatea gustului înţepător al ardeilor iuţi) având între 100.000 şi 350.000 de unităţi. Pentru a tăia acest ardei aveţi nevoie de mănuşi de protecţie, însă preparatul nu a fost în niciun caz picant.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăţi somon cu piele
  • Pentru marinată:
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 2 linguri suc de portocale
  • 1 lingură jumătate de suc de lime
  • 1 linguriţă jumătate de Tequilla Silver
  • 1 linguriţă jumătate de coajă de lime
  • 1 linguriţă jumătate de ardei Habanero tocat
  • 2 căţei de usturoi tocaţi
  • Pentru unt:
  • 2 linguri de unt moale
  • puţin usturoi pudră (un vârf de cuţit)
  • 1 linguriţă jumătate de suc de lime
  • 1 linguriţă de ardei Habanero tocat
  • 1 linguriţă coajă de lime rasă
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu unt aromatizat cu Habanero și lime:

Pentru marinată, se amestecă într-un vas uleiul cu sucul de portocală, sucul de lime, Tequilla, coajă de lime, ardeiul Habanero și usturoiul. Păstrați puțină marinatată pentru garnitură. Restul, se răstoarnă într-o farfurie nu foarte adâncă, se așează bucățile de pește și se acoperă vasul cu folie alimentară. Se lasă la marinat între 2 și 4 ore, întorcând peștele de câteva ori în acest timp. 

Separat, se amestecă untul moale cu pudra de usturoi, sucul de lime, ardeiul Habanero și coaja de lime. Se acoperă și se păstrează la frigider. 

Se încălzește la temperatură medie un grill uns cu unt. 

Se așează somonul de grill cu pielea în jos și se gătește între 5 și 8 minute în funcție de mărime, grosime și preferințe. 

Se scoate de o farfurie și se servește cu untul aromatizat deasupra.

 

TIPS-URI

1

Pentru garnitură, am optat pentru mix mexican de legume sotate. Puteți folosi și sparanghel sau broccoli gătite la aburi și stropite cu marinată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu unt aromatizat cu Habanero și lime" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos blue cheese şi cartofi cu rozmarin