Somon in crusta de masline

de nico15 in Somon, 20 Apr 2011 | 3494 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1-2 bucati de file de somon
  • 50-70 g de pasta de masline
  • 20 g miez de dovleac
  • 6-8 file de anchoa
  • 100 g de morcovi
  • 100 g de cartofi
  • 100 g  de spanac  
  • 50 g de ardei rosu
  • 1 crevete (12)
  • zahar
  • unt
  • ulei,
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara
  • 1 catel de usturoi
  • wasabi
  • acetto balsamico
  • susan negru
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon in crusta de masline:

Se iau fileurile de somon, se depieleaza, se ung cu zeama de lamaie si se pipereaza.


Intr-o tigaie se pune 1 cub de unt si se adauga ulei de masline, dupa ce untul s-a topit se vor adauga bucatile de peste si se vor lasa la foc 5-7 minute doar pe o parte dupa care se vor scoate si se vor lasa in asteptare.


Separat, se vor pune la foc legumele(cartofii, morcovii, spanacul; se pot adauga mai multe legume dar vom folosi cat ne este noua necesar) legumele se vor fierbe in diferite recipiente.



Intr-o tigaie fara ulei, care a fost in prealabil pusa pe foc, vom adauga miezul de dovleac si se lasa un pic sa se prajeasca, la fel vom proceda si cu susanul negru, fiecare se prajeste separat.


Luam fileul de somon si vom adauga pasta de masline, deasupra punem miezul de dovleac si peste acestea adaugam fileurile de anchoa. Fileurile de somon nu le-am sarat deoarece atat pasta de masline cat si fileurile de anchoa sunt sarate. Dupa care se va da la cuptor la 180 de grade, timp de 15 minute.


Separat, dupa ce s-au fiert legumele, trecem la pregatirea piure-urilor, dupa cum urmeaza: cartofii se paseaza bine, se sareaza, se incorporeaza unt si un praf de nucsoara. Pentru a fi mai fin se poate trece printr-o sita sau se poate blenda.


La piureul de morcov, dupa ce morcovii au fost pasati, se adauga unt, putina sare si o lingurita de zahar si adaugam susan negru care a fost prajit in prealabil.


Piureul de spanac - daca spanacul este congelat - se va pune in putina apa pentru a se dezgheta, dupa care se lasa la fiert. Cand este gata se va lua de pe foc, se va scurge de apa si se va toca foarte fin, dupa care vom pune o tigaie pe foc in care adaugam un cubulet de unt si putin ulei de masline. Cand untul este aproape topit se adauga catelul de usturoi pisat foarte fin si spanacul, se condimenteaza si se va sota in unt, dupa care se ia de pe foc


Piureul de ardei rosu: ardeiul se va coace, se curata si se va blenda in robot trebuie sa rezulte o compozitie cat mai omogena nu lichida.


Toate piureurile vor avea o compozitie cremoasa dar mai ferma. Dupa ce vom scoate pestele de la cuptor, decoram cu piure de morcov si adaugam un sticks de cartof.


Trecem la aranjarea piureurilor, vom lua o forma de metal rotunda dupa care vom alterna un starat de piure de cartofi, un strat de piure de morcovi, un start de spanac si un strat de piure de ardei rosu. Deasupra se adauga crevetele care a fost si el tras in unt la tigaie.


Se va decora cu picaturi de wasabi, cu picaturi de ardei rosu cu acetto balsamico si susan negru.


Pofta Buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in crusta de masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

COMENTARII (3)

Lau 1

21.04.2011, 11:33

delicios

cristiana_dana 1

02.05.2011, 15:20

adry88 1

06.05.2011, 15:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI