Somon in crusta de migdale, cu salata si crutoane

de simona72 in Somon, 11 Apr 2013 | 2612 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt peste:

  • 3 fileuri de somon(eu am avut 4 medalioane nu f mari)
  • 2 linguri pline de migdale macinate
  • citeva frunze de patrunjel proaspat
  • citeva frunze de coriandru proaspat
  • sare
  • piper
  • 1/2 limeta
  • 2 linguri ulei de masline

pt salata:

  • 3 fire ceapa verde
  • 3 ridichi
  • o salata medie
  • 1 lingura caju prajite si sarate
  • 1 lingura arahide prajite si sarate
  • 1/2 limeta
  • sare
  • 1 lingura ulei de fistic

pt crutoane:

  • 2-3 felii de paine
  • 1 lingurita unt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon in crusta de migdale, cu salata si crutoane:

Pestele curatat si spalat se usuca cu un prosop de bucatarie, se condimenteaza cu sare si piper, se stropeste cu putina zeama de limeta si se lasa la frigider 30 minute. Intr-o farfurie intinsa punem migdalele macinate,patrunjelul si coriandrul taiate marunt, se amesteca cu migdalele. Pestele dupa ce a stat la frigider se da prin acest amestec si se prajeste intr-o tigaie cu 2 linguri ulei de masline. Se lasa 5 minute pe o parte si pe alta la foc mediu inspre mic, pina prinde o crusta aurie.


Pt salata:legumele se spala, se curata si se taie ca pt salata, se amesteca cu sare, ulei de fistic si zeama de limeta dupa gust, iar la urma se adauga nucile caju si arahidele tocate (eu le-am pus in mojar si le-am zdrobit usor pe toate).


Pt crutoane:in tigaia in care am prajit pestele punem o lingurita de unt, iar peste adaugam painea taiata cubulete. Prajim painea la foc mare pina devine aurie si crocanta la exterior. Servim pestele cu salata, iar peste salata punem si citeva crutoane.Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in crusta de migdale, cu salata si crutoane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Satisfyyourcravings 1

11.04.2013, 21:40

Ce deliciu!

Rocsi 1

11.04.2013, 22:50

Aratos

RuxyRux 1

11.04.2013, 23:51

Tare bun ...are de toate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon aromatizat la gratar cu garnitura de orez