Somon în crustă de semințe

de Satisfyyourcravings in Somon, 18 Feb 2014 | 5977 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăți de somon cu piele
  • 1 lingură mix de semințe (dovleac, floarea soarelui și pin)
  • 1 lingurița semințe cumin
  • 1 lingurița cardamom măcinat
  • 2 linguri iaurt
  • 2 lingurițe ulei de cocos
  • sare
  • felii de lămâie pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon în crustă de semințe:

Într-o tigaie, se prăjesc semințele până își schimbă ușor culoarea. Se scot pe o farfurie și se lasă la răcit. 

Se prăjesc și semințele de cumin, maxim un minut. Se scot pe o farfurie. 

Folosind un robot de bucătărie se amestecă și se macină nu foarte mărunt semințele, cuminul, cardamomul și sare. 

Cu ajutorul unei pensule, se unge partea fără piele a fiecărei bucăți de somon. Se presară mixul de semințe deasupra și se apasă ușor pentru ca acestea să se lipească. 

Se încălzește uleiul de cocos într-o tigaie. Se adaugă somonul cu pielea în jos. Se prăjesc 3 minute. Se întorc bucățile și se introduce tigaia în cuptorul preîncălzit la 218 grade. Se gătesc 3-5 minute în funcție de grosime. Se servesc cu felii de lămaie. 

Eu am ales și sparanghel gătit la aburi pentru garnitură.

TIPS-URI

1

Calorii per porție: 203

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon în crustă de semințe" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon cu spanac in crusta de foietaj