Somon în crustă de semințe

de Satisfyyourcravings in Somon, 18 Feb 2014 | 2548 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăți de somon cu piele
  • 1 lingură mix de semințe (dovleac, floarea soarelui și pin)
  • 1 lingurița semințe cumin
  • 1 lingurița cardamom măcinat
  • 2 linguri iaurt
  • 2 lingurițe ulei de cocos
  • sare
  • felii de lămâie pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon în crustă de semințe:

Într-o tigaie, se prăjesc semințele până își schimbă ușor culoarea. Se scot pe o farfurie și se lasă la răcit.


Se prăjesc și semințele de cumin, maxim un minut. Se scot pe o farfurie.


Folosind un robot de bucătărie se amestecă și se macină nu foarte mărunt semințele, cuminul, cardamomul și sare.


Cu ajutorul unei pensule, se unge partea fără piele a fiecărei bucăți de somon. Se presară mixul de semințe deasupra și se apasă ușor pentru ca acestea să se lipească.


Se încălzește uleiul de cocos într-o tigaie. Se adaugă somonul cu pielea în jos. Se prăjesc 3 minute. Se întorc bucățile și se introduce tigaia în cuptorul preîncălzit la 218 grade. Se gătesc 3-5 minute în funcție de grosime. Se servesc cu felii de lămaie.


Eu am ales și sparanghel gătit la aburi pentru garnitură.

 

TIPS-URI

1

Calorii per porție: 203

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon în crustă de semințe" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

LidiaChivu 1

24.02.2014, 15:48

super fain!

Renataedina 1

17.03.2014, 12:23

Delicios

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu ierburi şi nuci