Somon in crusta la cuptor si legume la tigaie

de Corinuta in Somon, 27 Ian 2016 | 9612 vizualizari

 

By Bya. Vazut la reteta zilei, placut imediat, chiar aveam toate ingredientele in frigider, asa ca am executat... si foarte bine am facut pentru ca ne-am lins pe degete! E excelent la cina:X

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati somon proaspat
  • 3 catei de usturoi pisat
  • 2 linguri frunze de patrunjel tocate
  • 1 lingura de parmezan ras
  • 2 linguri de gouda razuita
  • 1 punga de legume congelate: morcovi, conopida si broccoli
  • 1 lingurita unt
  • sare, piper macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon in crusta la cuptor si legume la tigaie:

Bucatile de somon se pun cu pielita in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se acopera cu o folie de aluminiu. Apoi se dau la cuptorul preincalzit timp de 10 minute.

Intre timp amestecam usturoiul curatat si pisat cu frunzele de patrunjel tocate, parmezanul ras si branza gouda razuita. 

Dupa ce au trecut cele 10 minute, scoatem somonul din cuptor, indepartam folia si il condimentam cu piper proaspat rasnit, apoi punem pe fiecare felie de peste cate o lingura cu varf din amestecul de mai sus si il mai dam la cuptor inca 10-15 minute.

Intre timp, punem legumele intr-o tigaie neaderenta impreuna cu 1/2 cana apa fierbinte si le lasam sa fiarba 5-6 minute din momentul cand da in clocot. La sfarsit adaugam lingura cu unt si ce ne-a mai ramas din amestecul pe care l-am pus si pe peste si amestecam, iar dupa inca 1-2 minute oprim focul.

Se servesc calde, cu vin alb daca aveti ;)

Pofta buna!

TIPS-URI

1

gouda puteti sa nu puneti deloc, dar atunci adaugati inca 1-2 linguri de parmezan

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in crusta la cuptor si legume la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Corinuta 1

30.01.2016, 19:08

RuxyRux 1

31.01.2016, 20:24

Wow! O cina incredibila Arata grozav

Corinuta 1

07.02.2016, 13:01

Mersi Ruxy scumpa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Somon in crusta de alune si parmezan