Somon in crusta la cuptor si legume la tigaie

de Corinuta in Somon, 27 Ian 2016 | 2950 vizualizari

 

By Bya. Vazut la reteta zilei, placut imediat, chiar aveam toate ingredientele in frigider, asa ca am executat... si foarte bine am facut pentru ca ne-am lins pe degete! E excelent la cina:X

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati somon proaspat
  • 3 catei de usturoi pisat
  • 2 linguri frunze de patrunjel tocate
  • 1 lingura de parmezan ras
  • 2 linguri de gouda razuita
  • 1 punga de legume congelate: morcovi, conopida si broccoli
  • 1 lingurita unt
  • sare, piper macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon in crusta la cuptor si legume la tigaie:

Bucatile de somon se pun cu pielita in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se acopera cu o folie de aluminiu. Apoi se dau la cuptorul preincalzit timp de 10 minute.


Intre timp amestecam usturoiul curatat si pisat cu frunzele de patrunjel tocate, parmezanul ras si branza gouda razuita.


Dupa ce au trecut cele 10 minute, scoatem somonul din cuptor, indepartam folia si il condimentam cu piper proaspat rasnit, apoi punem pe fiecare felie de peste cate o lingura cu varf din amestecul de mai sus si il mai dam la cuptor inca 10-15 minute.


Intre timp, punem legumele intr-o tigaie neaderenta impreuna cu 1/2 cana apa fierbinte si le lasam sa fiarba 5-6 minute din momentul cand da in clocot. La sfarsit adaugam lingura cu unt si ce ne-a mai ramas din amestecul pe care l-am pus si pe peste si amestecam, iar dupa inca 1-2 minute oprim focul.


Se servesc calde, cu vin alb daca aveti ;)


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

gouda puteti sa nu puneti deloc, dar atunci adaugati inca 1-2 linguri de parmezan

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in crusta la cuptor si legume la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Corinuta 1

30.01.2016, 19:08

RuxyRux 1

31.01.2016, 20:24

Wow! O cina incredibila Arata grozav

Corinuta 1

07.02.2016, 13:01

Mersi Ruxy scumpa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde