Somon la gratar cu mix de legume

de lacralacry in Somon, 15 Mai 2014 | 10312 vizualizari

 

Somonul este unul din cele mai apreciate soiuri de peste, fiind bogat in omega 3, grasimi esentiale pentru a ne proteja inima si organismul impotriva bolilor. Somonul la grătar este foarte sănătos şi gustos. Totodată legumele sunt foarte importante pentru o alimentaţie sănătoasă, deoarece sunt o sursă considerabilă de vitamine, minerale şi fibre, iar legumele congelate beneficiază de aceeaşi nutrienţi esenţiali şi beneficii ca cele proaspete.

 

INGREDIENTE

  • medalioane de somon- 2buc
  • sare de mare
  • oregano
  • ulei de masline
  • lamaie - 1 buc
  • ardel rosu gras -1 buc
  • legume mix (congelate) - 1 punga de 200, 250 gr
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la gratar cu mix de legume:

Se spală bine bucăţile de peşte şi se şterg cu un prosop de hârtie. Se condimentează cu sare de mare şi puţin oregano şi se lasă 5 minute. Se iau şi se aşează pe grătarul încins la aragaz. Se întorc periodic la 5 minute, pentru a se coace pe ambele părţi. La final când este gata se stropeşte puţină zeamă de la o lămâie peste şi se lasă acoperit aproximativ 2 minute. Între timp se taie bucăţele un ardei roşu gras. Se decongelează o pungă de legume. Legumele din pungă, scurse de apă, se aşează în wok împreună cu, cubuleţele de ardei, o linguriţă sare de mare, puţin ulei de măsline şi se pun la foc potrivit cca 10 minute, amestecând din când în când. Când acestea sunt gata, se aşează somonul pe o farfurie, iar alături se pun legumele. Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Este o reţetă sănătoasă, care se prepară rapid şi uşor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la gratar cu mix de legume" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

15.05.2014, 11:22

Bine ai venit!

laura_n 1

15.05.2014, 15:25

bun venit!

MotanLaOale 1

16.05.2014, 00:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Somon la gratar cu piure de brocolli si cartofi