Somon la tigaie cu legume chinezesti

de anca_rm in Somon, 5 Feb 2015 | 3982 vizualizari

 

Somonul este un peste foarte gustos care contine o mare cantitate de acizi grasi Omega 3. Face parte din categoria pestilor grasi alaturi de macrou , hering si sardine. Acest peste isi pastreaza calitatile nutritive chiar daca este crescut in ferme si nu pescuit din apele inghetate ale oceanului . Nu va feriti sa il cumparati , dar aveti grija sa aiba o culoare roz placuta, sa fie lucios, sa aiba un miros placut si de preferinta sa fie cu piele. Pielea contine cea mai mare cantitate de acizi grasi care prin gatire vor trece in carne, si va impiedica carnea sa se desfaca.
Ar fi indicat sa consumam doua porti a cate 150 grame pe saptamana de peste , de preferinta peste gras

 

INGREDIENTE

  • - 400 gr file de somon
  • - 400 gr legume chinezesti congelate
  • - 1 lingurita ulei susan
  • - 1 lingurita ulei masline
  • - Sare
  • - Piper
  • - 4 rosii cherry
  • - Ghimbir 1 cm
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la tigaie cu legume chinezesti:

Pregatim un wok si o tigaie antiaderenta .


Curatam ghimbiul si il taiem fasii subtiri.


Punem in wok uleiul de masline si cel de susan . Cand este incins adaugam ghimbirul si il lasam sa ii elibereze aroma(1minut). Il scoatem si adaugam legumele chinezesti in wok-ul cu ulei aromat la foc mare. Asezonam cu sare si piper si amestecam. Vor fi gata in cateva minute. Trebuie doar sa se inmoaie putin.


Somonul il spalam in jet de apa rece , si il uscam intr-un prosop de bucatarie curat sau in servetele de bucatarie. Punem sare si piper si il lasam cam 5 minute.


Incingem tigaia si cand este incinsa asezam fileurile de somon cu pielea in jos (se poate unge tigaia cu putin ulei dar nu este obligatoriu). Il lasam sa se prajeasca pana cand se face roz pana la jumate si pielea devine crocanta. Intoarcem somonul si pe cealalata parte si este gata . Cand am intors somonul am adaugat in tigaie 4 bucati de rosii cherii pe care le-am lasat putin la prajit.


Stropiti deasupra cu zeama de lamaie si serviti alaturi de legumele chinezesti .


Un adevarat rasfat .



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la tigaie cu legume chinezesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

simona72 1

05.02.2015, 15:55

Bun meniul!! Si nou ne place tare muuuuult!

mirela0911 1

06.02.2015, 15:09

Ce bine arata!

elucubratiiculinare 1

08.02.2015, 16:54

double like

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon prajit cu cartofi pai