Somon si legume in stil chinezesc

de Oana in Somon, 4 Dec 2009 | 5093 vizualizari

 

Inventie proprie :) si inspirata de mancarea Alei :))Rapid, gustos si sanatos!

 

INGREDIENTE

  • 400 g file de somon
  • 1/2 ardei gras portocaliu/galben
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie mica
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 ml sos de soia
  • taietei de orez pt. garnitura
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon si legume in stil chinezesc:

Legumele se spala, apoi se taie patratele/romburi de 2 cm. Se incinge uleiul intr-un wok si se adauga legumele. Se condimenteaza. Din cand in cand se mai adauga putina apa sa se inabuseasca si sa se inmoaie. Se amesteca legumele cam 5 minute.


Somonul se curata de piele si oase, se spala si se adauga peste legume, plus putina apa, amestecand din cand in cand. Dupa 5 minute se pune sosul de soia. Legumele trebuie sa fie al dente, putin crocante.


Taieteii de orez se inmoaie in apa fiarta timp de 3 minute, apoi se scurg si se adauga in wok, peste legume, amestecandu-se lejer, cel mai bine fara spatula, aruncand putin de tigaie :)


Un deliciu!

 

TIPS-URI

1

Preparatul se poate servi cu orez in loc de taietei, si se mai poate adauga sos de soia in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon si legume in stil chinezesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

ramo_cata 1

05.12.2009, 19:18

o pun la favorite si am sa fac si eu ..cred ca-i tare buna...

MazdaRX8 1

08.12.2009, 12:39

Pana la urma, legumele trebuie sa se inmoaie sau sa fie al dente, adica putin crocante (e o contradictie!!!!!!!)?????

Oana 1

08.12.2009, 13:53

Mazda, cum vrei tu! Adica al dente sunt putin inmuiate si totusi crantanesc, ai inteles? Exact cum sunt cele din preparatele chinezesti de la restaurant.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu sos de ciuperci