Somon si legume in stil chinezesc

de Oana in Somon, 4 Dec 2009 | 5337 vizualizari

 

Inventie proprie :) si inspirata de mancarea Alei :))Rapid, gustos si sanatos!

 

INGREDIENTE

  • 400 g file de somon
  • 1/2 ardei gras portocaliu/galben
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie mica
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 ml sos de soia
  • taietei de orez pt. garnitura
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon si legume in stil chinezesc:

Legumele se spala, apoi se taie patratele/romburi de 2 cm. Se incinge uleiul intr-un wok si se adauga legumele. Se condimenteaza. Din cand in cand se mai adauga putina apa sa se inabuseasca si sa se inmoaie. Se amesteca legumele cam 5 minute.


Somonul se curata de piele si oase, se spala si se adauga peste legume, plus putina apa, amestecand din cand in cand. Dupa 5 minute se pune sosul de soia. Legumele trebuie sa fie al dente, putin crocante.


Taieteii de orez se inmoaie in apa fiarta timp de 3 minute, apoi se scurg si se adauga in wok, peste legume, amestecandu-se lejer, cel mai bine fara spatula, aruncand putin de tigaie :)


Un deliciu!

 

TIPS-URI

1

Preparatul se poate servi cu orez in loc de taietei, si se mai poate adauga sos de soia in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon si legume in stil chinezesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

ramo_cata 1

05.12.2009, 19:18

o pun la favorite si am sa fac si eu ..cred ca-i tare buna...

MazdaRX8 1

08.12.2009, 12:39

Pana la urma, legumele trebuie sa se inmoaie sau sa fie al dente, adica putin crocante (e o contradictie!!!!!!!)?????

Oana 1

08.12.2009, 13:53

Mazda, cum vrei tu! Adica al dente sunt putin inmuiate si totusi crantanesc, ai inteles? Exact cum sunt cele din preparatele chinezesti de la restaurant.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu sos de ciuperci