Soparle & Pariziene cu carnaciori si cascaval

de _Alina_ in Mancare copii, 1 Noi 2012 | 4095 vizualizari

 

Ramasesem in pana de idei in ceea ce priveste pachetelul de luat la scoala, dar cu o zi inainte fetita mea vazuse la o colega pariziene cu cabanos cumparate de la magazin, si cum colega s-a plans ca erau prea picante...nu i-am dat voie sa-si cumpere. Am zis ca pot sa ii fac eu, macar sunt sigura cat de cat de ceea ce pun in ele.. Initial am inceput sa fac pariziene, iar de aici n-a fost decat un pas la aceste soparlite haioase si delicioase. Copilasii mei au fost tare incantati si de aspect si de gust. Incercati si veti vedea reactia puilor vostri!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina semi-neagra de grau
  • 1 ou
  • 50 ml ulei de masline
  • 15 g drojdie proaspata
  • 400 ml lapte caldut
  • 5 g zahar
  • 1 lgt sare
  • Umplutura:
  • 600 g cabanos
  • 200 g cascaval
  • ardei kapia
  • pentru uns:
  • ou amestecat cu putin lapte sau ulei daca vreti sa se rumeneasca mai frumos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soparle & Pariziene cu carnaciori si cascaval:

1. Facem o maia din drojdie, laptele caldut, zahar si 2 lg de faina. Lasam la dospit 15-20 min. Amestecam apoi maiaua cu restul ingredienteleor pentru aluat si framantam 10 min. Lasam aluatul la dospit 1 h.


2. Dupa ce a dospit rulam un cilindru din aluat cu diametrul de 8 cm si taiem felii de 3-4 cm din el.


3. Penru pariziene, intindem fiecare felie, franjuram o parte din foaia de aluat, punem cascaval si cabanos (10 cm) si rulam aluatul.


4. Pentru soparlite intindem aluatul, punem cascavalul si cabanosul, rulam aluatul. Formam o codita din ruloul umplut. Formam o biluta de aluat si o atasam ruloului, punem cate doua bobite de piper in locul ochilor. Formam si doi cilindri pentru picioare pe care ii atasam pe partea inferioara a ruloului. Solzii ii puteti face cu ajutorul unui foarfec ciupind aluatul, sau ii puteti confectiona pe rand din foite de aluat franjurat.


5. Lasam la dospit 15 min, ungem cu ou batut si dam in cuptorul preincalzit la 190-200 °C, timp de 30 min si 5 min la 220 °C.


6. Dupa ce scoatem din cuptor ungem cu putina apa amestecata cu ulei si acoperim cu un prosop.


7. Dupa ce s-au racit formati o deschizatura cu ajutorul cutitul in capul soparlei si introduceti o bucata de ardei.


P.S. Sotul era amuzat si a zis ca seamana mai mult cu niste dinozauri la marime :)) Data viitoare am sa le fac mai mici :)


 

TIPS-URI

1

Puteti pune si alte umpluturi. Eu am pus in unele si ardei kapia taiat julien.

Daca ti-a placut reteta noastra "Soparle & Pariziene cu carnaciori si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

_Alina_ 1

08.12.2012, 08:14

Multumesc Valentina!

Bya Ralu 1

20.12.2012, 22:46

ce faine sunt!

babi5 1

13.06.2013, 18:24

unt super haioase si sunt convinsa ca sunt si gustoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chifle umplute cu branzeturi si masline la cuptor