Sorbet de mere

de laylalala in Dulciuri, 22 Apr 2010 | 2148 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 300 gr zahar
  • 1 pahar de apa
  • 1 albus
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sorbet de mere:

Curata merele de coaja, indeparteaza casutele cu samburi si taie-le felii.Stropeste-le cu zeama de lamaie si trece-le prin blender pentru a obtine un piure de mere.

Separat, fierbi apa cu zaharul pana obti un sirop si il lasi sa se raceasca complet.

Amesteca albusul batut spuma cu siropul de zahar, turnand cate putin din sirop, apoi adauga piureul de mere si amesteca bine.

Se introduce compozitia la congelator pentru 3-4 ore, apoi se scoate, se amesteca cu mixerul si se introduce din nou la congelator pentru inca 4 ore.Se repeta acesta operatiune de inca 1-2 ori, iar la urma se serveste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sorbet de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

Lau 1

08.08.2011, 16:19

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu crema de vanilie