Sos alb, cu mustar si smantana

de RODIMUR in Sosuri, 8 Aug 2018 | 1438 vizualizari

 

Suntem mereu în căutarea unui sos bun, care să acompanieze mâncărurile noastre, de carne, sau de legume, în așa fel încât nu numai să le pună gustul în valoare, ci și să-l nuanțeze. Ei bine, unul din sosurile pe care le fac adeseori, atât pentru legume fierte (la aburi) cât și pentru carnea (de pui, în principal) este acesta, pe care-l știu de la o fostă colegă, stabilită în străinătate de mulți ani. Este un sos foarte bun, cremos și consistent, dulce-acrișor și de fiecare dată când îl prepar și când are mare succes la masă, mă gândesc la fosta mea colegă...

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă medie
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 25-30 grame de unt
  • 1 lingură încărcată de muștar clasic
  • 2 linguri încărcate de smântână grasă (cam 100 ml)
  • 2 lingurițe de făină albă
  • 200 ml de supă concentrată
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos alb, cu mustar si smantana:

Ceapa se curăță, se spală și se taie foarte fin, după care se călește ușor în ulei, la foc mic, până se înmoaie.


Se adaugă, în tigaie, untul tăiat felii subțiri, ca să se topească mai repede.


Când untul s-a topit, se adaugă usturoiul, tăiat și el foarte fin și se călește la foc mic, până ce se înmoaie și el.


După ce s-a înmuiat și usturoiul, la fel ca ceapa, se adaugă muștarul și se amestecă pentru uniformizare. Imediat se adaugă și supa concentrată și se lasă tigaia pe foc mic, ca să scadă puțin lichidul.


În smântână se adaugă făina, se amestecă ușor, ca să nu se formeze cocoloașe, și se subțiază cu puțină apă rece.


Se adaugă smântâna subțiată în tigaie, se amestecă ușor, pentru uniformizare și se lasă la fiert, la foc mic, amestecând întruna, timp de 2-3 minute.


După acest interval de timp, când sosul s-a îngroșat, se oprește focul de la aragaz și sosul se servește cald, alături de legume fierte (la aburi) sau de carne (de pui, în special).

 

TIPS-URI

1

Tăiați foarte fin, atât ceapa, cât și usturoiul.

2

Este necesar ca atât ceapa, cât și usturoiul să se călească ușor, până se înmoaie complet.

3

Amestecați cu grijă făina în smântână, ca să nu se formeze cocoloașe.

4

Nu preparați sosul, decât cu câteva minute înainte de servire.

5

Dacă doriți ca sosul să nu fie prea îngroșat, reduceți cantitatea de făină amestecată în smântână.

6

Nu este necesar să condimentați cu sare și piper, deoarece muștarul și supa concentrată au destule condimente care dau un gust bun sosului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos alb, cu mustar si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

RODIMUR 1

10.08.2018, 20:52

Rocsi, mulțumesc!

cristinutanicolita 1

10.08.2018, 23:13

Bun!

RODIMUR 1

11.08.2018, 06:25

Da, e foarte bun...Mulțumesc, Cristinuța!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sos garam masala
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
St Louis sos de barbeque