Sos bechamel

de Bucataras in Clasice, 23 Mai 2009 | 8722 vizualizari

 

Se serveste la orice friptura ...

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 1 ceapa taiata in jumatate
  • 1 morcov mic, taiat felii groase
  • 1 frunza de dafin
  • 6 boabe de piper negru
  • citeva tulpini de patunjel
  • 15 gr unt
  • 15 gr faina
  • sare
  • piper negru macinat
  • nucsoara macinata (dupa gust)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos bechamel:

1. turnati laptele intr-o tigaie mica si adaugati ceapa, morcovul, foaia de dafin, boabele de piper si tulpinile de patrunjel. Lasati pe foc pina aproape da in clocot, apoi luati tigaia si lasati-o deoparte timp de 30 de minute pentru infuzie

2. strecurati amestecul intr-un borcan, pastrind laptele aromat si indepartind ceea ce ramine in sita. Topitul untul intr-o alta tigaie mica, adaugati faina si lasati sa se caleasca aproximativ 1 minut, amestecind. Luati tigaia de pe foc si adaugati treptat laptele aromat, amestecind continuu compozitia

3. Puneti din nou pe foc si lasati sa dea in clocot, amestecind sau batind compozitia pina cind sosul se ingroasa si devine omogen. Lasati sa fiarba la foc mic timp de 2-3 minute, amestecind mereu. Asezonati dupa gust cu sare, piper, putina nucsoara. Serviti fierbinte.

Sfat: pentru a obtine un sos mai gros urmati reteta, dar puneti cite 25 gr de unt si faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ragù alla bolognese (Sos Bolognez)