Sos caramel

de diaconta in Dulciuri, 8 Oct 2011 | 5032 vizualizari

 

Aveam în plan nişte idei de desert,aşa că am început prin a făptui un sos caramel.Am găsit o retetă foarte bună pe E-retete,am fost mulţumită de rezultat,doar că l-aş fi preferat mai închis la culoare şi mai puţin dulce….Uooofff cine să vrea un sos caramel care e dulce prin definiţie,să nu fie prea dulce?Eu,bineînţeles.

 

INGREDIENTE

  • 70 gr unt
  • 200 gr zahar brun
  • 180 ml frisca nebatuta
  • Un varf de cutit sare
  • O lingurita esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos caramel:

Cântarim,masuram toate ingredientele si le punem la îndemana.Toata operatiunea dureaza cateva minute,deci nu veti avea timp sa faceti asta mai târziu.

Într-o cratita topiti untul.Apoi adaugati zaharul si amestecati bine ca sa fie absorbit de untul topit.

Amestecati continuu pana cand amestecul începe sa fiarba si vor aparea bule la suprafata.Va dura circa 3 minute.Zaharul nu va fi complet topit dar adaugam frisca,toata o data.Amestecam repede cu un tel.Lasam focul mai mare pâna când sosul începe sa fiarba.Se va face o spuma deasupra.E momentul sa micsoram fosul si mai lasam sa fiarba 4 minute.Sosul se va îngrosa în acest timp.Nu e nevoie sa se îngroase foarte tare deoarece procesul va continua în timp ce sosul se raceste.

Luam vasul de pe foc ,adaugam sarea si esenta de vanilie,si transferam sosul intr-un alt vas rece.Acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca complet.

Cand va fi rece va capata consistenta caramelului.Pastram la frigider într-un borcanel închis.

 

    

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (115)

MVMih 1

21.10.2011, 23:20

Ma gandeam eu k ma duci cu "caramelul"

Mitinita 1

22.10.2011, 12:31

Imi place ce a iesit,cel din comert nu e bun deloc,prea mult amidon are in el

lili 1

03.03.2013, 10:44

imi place cum a iesit!! Am salvat si eu reteta!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura crocanta cu branza