Melci cu umplutura de migdale

de danakarin in Dulciuri, 27 Ian 2013 | 1117 vizualizari

 

Aceasti melci, fie cu nuci fie cu stafide fie cu migdale nu lipsesc din vitrinele brutariilor si sunt foarte indragiti de toata lumea pentru micul dejun. Seamana un pic cu ceea ce noi numim cuib de viespi, dar aluatul e pe baza de branza de vaca. Au iesit un pic mai "bronzate" pentru ca nu am avut decat gem de afine pentru glazura.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 250 g de branza de vaca
  • 100 ml de ulei
  • 80 ml de lapte
  • 75 g de zahar
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • 500 g de faina
  • 1 pachetel de praf de copt
  • faina pentru lucrat aluatul

pentru umplutura

  • 2 linguri de miere
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 250 g de migdale macinate
  • 50 ml de smantana pentru frisca
  • 1 lingura de rom
  • 30 g de unt
  • 100 g de gem de caise ( eu am pus de afine)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu umplutura de migdale:

Daca branza este mai moale o punem intr-un servet si o lasam sa se scurga intr-o sita. Apoi o amestecam cu ulei, zahar, zahar vanilat intr-o pasta omogena, adaugam jumatate din cantitatea de faina si omogenizam. In cealalta jumatate din cantitatea de faina adaugam praful de copt, si o turnam pe masa de lucru. Adaugam branza si framantam totul intr-un aluat elastic pe care il punem la rece pentru 30 de minute.


In timpul acesta pregatim umplutura in felul urmator: incalzim mierea fara sa fiarba, adaugam oul si scortisoara, apoi smantana , cele 250 de g de migdale macinate si romul. Topim untul cu care vom unge pe aluatul pe care l-am intins intr-o foaie de aprox 60 pe 30 cm. Peste untul topit intindem uniform umplutura, rulam aluatul pe lungime si acest sul obtinut il taiem in doua parti egale si il lasam sa se odihneasca la rece inca 30 de min. Incalzim cuptorul la 180 de grade, pregatim o tava cu hartie de copt, si taiem fiecare jumatate de rola in 10 parti egale. Cele 20 de bucati astfel obtinute le asezam la mica distanta una de alta in tava si le coacem timp de 20 de minute . Intre timp incalzim gemul, il trecem prin sita si cu aceasta pasta ungem fiecare melc dupa scurgerea celor 20 de minute de copt. Intruducem din nou tava in cuptor si mai coacem 5 minute.

 

TIPS-URI

1

Migdalele pot fi perfect inlocuite de nuci sau alune macinate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu umplutura de migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

27.01.2013, 20:50

Ce buni..Vreau unul!

Geanina87 1

27.01.2013, 23:03

danakarin 1

27.01.2013, 23:32

Multzumesc
Ruxy, schimb melc pe cartof!
Rocsi, cu mare drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Melci cu mere