Desert melci cu rahat

de xana in Dulciuri, 17 Mai 2018 | 474 vizualizari

 

M-am inspirat din aceasta reteta https://www.bucataras.ro/retete/melci-cu-rahat-si-miere-462.html, cu mici modificari. Foarte buni au fost!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 3 galbenusuri
  • 25 gr zahar pudra
  • 75 gr margarina
  • 125 ml lapte
  • 4 gr drojdie uscata
  • ½ lingurita praf de copt
  • 5-6 cuburi rahat
  • cca 50 gr miere
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert melci cu rahat:

Omogenizam 50 gr din cantitatea de margarina topita si racita impreuna cu 2 galbenusuri. Adaugam apoi zaharul pudra si 50 ml de lapte. Faina o amestecam cu un praf de sare, drojdia si praful de copt si o punem peste preparatul anterior.


Incepem sa framantam adaugand si restul de lapte, esenta de vanilie si coaja de lamaie rasa dupa gust pana obtinem un aluat destul de moale dar nelipicios. Se lasa la crescut cca. 30 de minute.


Intindem aluatul si il ungem cu restul de margarina (aceasta trebuie sa fie moale), apoi il impachetam si intindem din nou o foaie subtire si dreptunghiulara.


Taiem foaia in fasii late de doua degete, apoi distribuim cubulete mici de rahat. Lipim fiecare fasie astfel incat rahatul sa ramana in mijloc, apoi rulam in forma de melcisori.


Punem melcii in tava de copt, ii ungem cu galbenusul de ou ramas si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180º C, pentru cca 30 de minute sau pana se rumenesc usor.


Cat sunt inca fierbinti, ii ungem cu miere.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert melci cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Lau 1

19.05.2018, 10:15

dantes 1

20.05.2018, 09:20

Catalina L 1

21.05.2018, 16:48

foarte bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu branza si stafide