Sos de ceapa cu cartofi natur

de Zamfira in Pt. carne, 4 Noi 2012 | 5069 vizualizari

 

Acest sos dulce-acrisor este combinatia perfecta de arome si gusturi dintre carne uscata, fada si legume. Sosul a fost gandit pentru a imbogati gustul carnii uscate sau fierte, fade fara aroma. Se foloseste in special pentru carnea (vita, pui) fiarta din supa sau ciorba, pentru a se servi separat, astfel puteti realiza doua feluri de mancare.

 

INGREDIENTE

  • carne fiarta (vita, pui)
  • 3 cepe albe
  • 3 linguri faina
  • 1 1/2 zahar
  • 1 lingura otet
  • sare si piper alb
  • 2 linguri ulei
  • cartofi natur: cartofi, ulei de masline, sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de ceapa cu cartofi natur:

Curatam, spalam ceapa o taiem bucati mai mari si o punem la fiert in putina apa. Timp de fierbere 10 minute (ceapa sa fie suficient de fiarta). Strecuram ceapa fiarta si pastram apa in care a fiert, ne va ajuta la prepararea sosului. Punem ceapa in robotul de bucatarie si o tocam marunt (sa devina pasta).


Adaugam in pasta de ceapa celelalte ingrediente, 5-6 linguri din apa in care a fiert ceapa, sare, piper si lasam sa dea in clocot (timp de fierbere 2 minute). Daca sosul este prea gros adaugati din apa in care a fiert ceapa. Adaugam carnea portionata si o servim cu cartofi natur.


Cartofi natur: fierbem cartofii in coaja si cand sau mai racit ii curatam si-i taiem bucati portivite. Adaugam ulei de masline, patrunjel verde tocat, sare si piper.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de ceapa cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Zamfira 1

05.11.2012, 15:26

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 10:37

Zamfira 1

21.11.2012, 11:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti