Sos de rosii italian

de Brindusa in Pt. paste, 10 Mai 2010 | 19274 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa medie, tocata marunt
  • 5 catei de usturoi, tocati marunt
  • 800 ml suc de rosii (proaspat sau conservat)
  • 2 linguri pasta de rosii (fara amidon!)
  • 50 ml ulei de masline extravergine
  • sare, piper dupa gust
  • diferite frunze aromate (busuioc, oregano) dupa gust. Poti pune 1 lingurita de frunze uscate sau 1 lingura de frunze proaspete.
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii italian:

Incalzeste o oala cu fundul mai gros la foc mediu. Adauga uleiul, ceapa si un praf de sare. Gateste la foc mic pana ce ceapa se inmoaie (ai grija sa nu se arda). Adauga usturoiul si mai lasa un minut sa se inmoaie si usturoiul. Adauga pasta de rosii si gateste pana ce se ridica uleiul si culoarea se inchide.

Adauga sucul de rosii, sare, piper si frunze aromate daca pui din cele uscate. Gateste la foc mic, pana ce sosul se ingroasa foarte mult si uleiul se ridic (in jur de 30 minute).

Foloseste sosul ca baza pentru pizza sau paste.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Sos de rosii italian-0
Sos de rosii italian-1
Sos de rosii italian-2

COMENTARII (11)

lia maria

lia maria 1

11.05.2010, 09:44

madi_marin

madi_marin 1

11.05.2010, 10:30

e super sosuletul.....

Rocsi

Rocsi 1

11.05.2010, 10:49

foarte interesant

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!