Sos de rosii si ardei kapia

de Bucataras Medi in Bulion, 7 Noi 2013 | 2270 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii
  • 1,5 kg ardei kapia
  • sare si piper dupa gust
  • zahar dupa gust
  • 150 ml ulei de masline
  • o lingurita cu cimbru uscat
  • 5-6 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii si ardei kapia:

Spalam rosiile si le taiem in patru. Ardeii ii spalam ,ii taiem in patru si indepartam cotorul si semintele. Mixam atat rosiile cat si ardeii in robot sau le dam prin masina de tocat. Punem totul intr-un vas(eu am folosit un ceaun)si adaugam dupa gust sare, piper si zahar. Adaugam de asemenea cimbrul si usturoiul dat prin presa.


Punem sosul la fiert .Cand acesta incepe sa fiarba dam focul mic si lasam sa fiarba avand grija sa amestaecamdin cand in cand. Lasam pe foc pana cand sosul scade si se ingroasa. Luam vasul cu sos de pe foc ,lasam sa se racoreasca putin si apoi dam sosul prin sita.


Punem sosul inapoi in ceaun ,potrivim de sare,piper si zahar(daca este cazul) si adaugam uleiul. Amestecam pentru o buna omogenizare. Dam la foc si mai lasam sa fiarba 7-8 min. Asa fierbinte repartizam sosul in borcane si capacim. Acoperim borcanele cu o patura (sau orice altceva gros) si lasam asa sa se raceasca pana a doua zi.


Se pastreaza peste iarna in camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii si ardei kapia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

laura_n 1

07.11.2013, 21:23

demential, ti-am spus ca imi vine sa il pap pe paine

deyutzky 1

07.11.2013, 21:37

RuxyRux 1

10.11.2013, 20:29

E minunat draga mea! Esti o adevarata gospodina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza Margherita