Sos de zmeură homemade

de simonacallas in Cook and smile, 15 Apr 2014 | 1771 vizualizari

 

Astăzi vă prezint sosul de zmeură – un accesoriu delicat şi foarte flexibil în bucătărie, care are marea calitate de a putea fi folosit ca topping la aproape orice desert.

 

INGREDIENTE

  • 300 g zmeură (proaspătă sau congelată)
  • 150 g zahăr din care punem deoparte 2 linguri
  • 1 ceaşcă de apă (circa 100 ml)
  • 1 plic Gelfix care conţine pectină
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de zmeură homemade:

Am pus zmeura în blender, cu apa şi am amestecat bine (foto 1).


Am transferat conţinutul blenderului într-o crăticioară, pe care am pus-o pe foc şi, când a început să fiarbă, am adăugat cele 150 g de zahăr (mai puţin cele 2 linguri) şi am lăsat pe foc timp de 15-20 minute (foto 2).


Când sosul a început să se lege (foto 3), am amestecat conţinutul plicului de gelfix cu cele 2 linguri de zahăr şi am încorporat în sos, amestecând continuu.


Am mai lăsat să fiarbă la foc mic, timp de 2-3 minute şi, când sosul a căpătat consistenţa dorită (foto 4), am luat vasul de pe foc.


L-am pus imediat în borcane pe care le-am închis ermetic.


După ce se răceşte, îl putem consuma cu mare angajament :)

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahăr nu e bătută în cuie. Gustăm sosul, în timpul fierberii, şi, dacă îl dorim mai dulce, mai adăugăm zahăr.

2

Eu nu strecor niciodată sosurile şi piureurile din fructe de pădure, pentru că îmi place mult efectul vizual pe care îl dau sâmbureii în compoziţie, mai ales la zmeură. În plus, seminţele de zmeură sunt bogate în vitamina E, carotenoizi (precursori ai vitaminei A), acizi graşi esenţiali Omega 3 şi Omega 6 şi au proprietăţi antooxidante. E drept că prelucrarea termică le mai scade efectele. Însă cine nu doreşte să consume seminţele, poate să le strecoare, după blenduire, înainte de a pune sosul pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de zmeură homemade" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

15.04.2014, 22:44

Exceptional draga mea! Adooor zmeura sub orice forma

simonacallas 1

20.04.2014, 22:04

Multumesc mult, Rux Si eu ador zmeura

babi5 1

26.11.2014, 20:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocana de iepure cu naut si fasole neagra