Sos din iaurt, cu usturoi

de RODIMUR in Sosuri, 17 Iun 2020 | 489 vizualizari

 

Nu ne plac mâncărurile tari, uscate, fie că este vorba de carne, sau de legume, așa că mă interesează mult sosurile, care dau savoare oricărui preparat și-l fac mult mai bun. De aceea nu ezit niciodată să consult o cărticică despre sosuri, cărticică pe care o am de mult timp în bibliotecă.
De această dată am făcut un sos din iaurt gras (sau smântână) cu usturoi și mărar, sos pe care l-am asociat foarte bine, atât cu legume (cartofi și dovlecei) cât și cu carne. Și de fiecare dată, fac o cantitate suficientă, nu doar cât să mâzgălească farfuria, ca în restaurantele mari...

 

INGREDIENTE

  • 250 ml de iaurt gras (sau smântână)
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 1/2 legătură de mărar tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos din iaurt, cu usturoi:

Se curăță cățeii de usturoi, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se dau pe răzătoarea mică sau se mixează fin.


Se alege mărarul, se spală, se zvântă, se toacă și se lasă în așteptare.


Se adaugă uleiul de măsline în usturoiul răzuit și se mixează, până ce rezultă o pastă (mai mult sau mai puțin fină).


Se încorporează iaurtul în această pastă de usturoi, puțin câte puțin și după ce amestecul devine omogen, se condimentează după gust, cu sare și piper.


La urmă se adaugă mărarul, se omogenizează și sosul se dă la frigider pentru câteva ore, pentru ca usturoiul și mărarul să-i dea gustul lor.


Se servește rece, cu legume la grătar, sau cu carne.

TIPS-URI

1

Răzuiți sau mixați fin usturoiul.

2

În loc de iaurt gras, puteți folosi smântână (dar care să nu fie apoasă). Eu prefer să-l fac cu smântână, de cele mai multe ori.

3

Pregătiți din timp mărarul tocat.

4

Condimentați sosul după gust, cu sare și piper.

5

Lăsați sosul la frigider câteva ore, înainte de servire.

6

Sosul este foarte bun și a doua zi, dacă rămâne, dar trebuie păstrat la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos din iaurt, cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

RODIMUR 1

20.06.2020, 18:58

Cristina,

Rocsi 1

21.06.2020, 19:03

Ne place sosul de iaurt, il fac des si il consumam cu diverse preparate si salate!

RODIMUR 1

22.06.2020, 12:24

Rocsi, mă bucur că faci și tu așa bunătate de sos...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bezele Panda

de RODIMUR 7

la 10:41

Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie

de Lau 9

ieri la 21:14

Chec cu mure

de Lau 9

ieri la 20:34

RETETA RECOMANDATA
Piure de urzici, cu usturoi