Sos olandez

de elucubratiiculinare in Clasice, 5 Iun 2014 | 3881 vizualizari

 

Unul din cele mai renumite sosuri din bucătăria franceză, cel mai frecvent folosit la ouăle Benedict.
La prima citire a rețetei m-am speriat rău, toată lumea spune cum se taie, taie și iar taie acest sos.
Sincer este prima dată când îl fac și am fost uimită că nu s-a tăiat :))
Cu un pic de atenție, nu are cum să dea greș!

 

INGREDIENTE

  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri apă caldă
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos olandez:

Avem nevoie de 2 oale - una mai mare și una mai mică. În prima oală - cea mare, adăugăm apă și o punem pe foc. Cealaltă oală - cea mai mică, se pune deasupra celei mari și nu are voie să atingă apa. Indicat ar fi să aibe și pereții groși. În oala mică amestecăm gălbenușurile cu apa călduță. Amestecăm bine cu un tel până începe sosul să se îngroașe. Adăugăm zeama de lămâie. Se dă oala deoparte de pe foc. Punem la topit untul. După topirea completă se lasă un pic la răcit. Adăugăm untul topit ușor cu o lingură și amestecăm bine cu un tel, după fiecare lingură de unt adăugată. Condimentăm cu sare și piper - de preferat piper cayenne.


Până la servire se ține la cald.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos olandez" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Valclaudia 1

05.06.2014, 20:08

Rocsi 1

06.06.2014, 11:45

anca_rm 1

06.06.2014, 13:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Sparanghel cu cartofi si sos olandez