Sos Uncle Ben`s

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 2 Noi 2012 | 6378 vizualizari

 

Sunt preparate care sunt mult mai gustoase cand sunt realizate de sotul meu, indeosebi "specialitatile". Una dintre ele este sosul Uncle Ben`s, sos pe care noi il folosim la orez si la paste.
Mai jos, exact asa cum a fost facut, insa, conform indicatiilor MasterChef .....adica ale sotului, putem adauga sau elimina din legume, in functie de preferinte. O singura exceptie : ananasul si ardeiul gras raman pe pozitie.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • · 2 morcovi
  • · 1/2 telina
  • · 1 felie ananas
  • · 1 vanata mica
  • · 1 dovlecel mic
  • · cateva buchetele de broccoli
  • · 400 gr ciuperci champignon mici
  • · 1 ardei gras portocaliu sau rosu
  • · 1 cutie rosii taiate
  • · piper verde
  • · piper negru
  • · piper Szechuan
  • · 1 lingura otet merisor ( sau de mere )
  • · 2 linguri zahar brun
  • · sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Uncle Ben`s:

Se toaca ceapa si se caleste in uleiul de masline impreuna cu zaharul brun.


Morcovii si telina se taie fideluta si se adauga peste ceapa. Lasam doua, trei munute la foc mediu.


Taiem o felie dintr-un ananas si o tocam bucatele.La fel si vanata si dovlecelul.


Le adaugam peste mixul de legume impreuna cu buchetelele de brocoli.


Adaugam sare.


Adaugam si ciupercile curatate, spalate si feliate.


Apoi ardeiul gras taiat fasii.


Se lasa cam 15 minute, nu foarte mult, sa nu se inmoaie prea tare si se pun si rosiile cubulete ( la cutie).


Se condimenteaza cu piperul si se mai adauga sare daca mai este nevoie si otetul.


Se lasa sa mai scada , eventual , daca sosul nu este legat se adauga o lingurita de amidon amestecata in prealabil cu putin sos.


O bunatate, la fel ca tot ce face "MasterChef-ul" meu! Si sper ca n-am omis nimic.......

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Uncle Ben`s" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

adry88 1

03.11.2012, 14:51

gustos

Mihaela11_jo 1

03.11.2012, 15:45

Ce culori!!!!!!!!Ce arome!!!!!!!!!!

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne si sos cu legume