Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
O nouă mâncare de post, economică, ușoară, destul de rapid de făcut și cu un gust special, dat de chimen. Tocmai prezența chimenului, pe care-l agreez tare mult, printre ingrediente m-a făcut să încerc această rețetă, de îndată ce am găsit-o pe net. Cu specificația că în rețeta originală era și chimen pisat în listă, dar eu am folosit numai semințe, nu pentru că nu mi-ar fi plăcut astfel, ci pur și simplu pentru că numai sub această formă aveam acest condiment în casă.
Știu că sunt multe persoane care nu prea agreează broccoli, dar știind că este benefic pentru sănătate, sfatul meu este să găsiți rețeta care vă place și să încercați această legumă minune. În rețeta de față, usturoiul pisat adăugat la sfârșitul preparării și cartofii sotați îi dau un gust tare bun, care ar plăcea oricui.
Cartofii se curăță, se spală, se taie sub formă de cubulețe mai mari și se fierb timp de 10 minute în apă cu sare.
Usturoiul se curăță, se spală, se feliază subțire și se sotează rapid în uleiul de floarea soarelui, cu semințele de chimen.
Când cartofii au fiert, se strecoară și se adaugă în cratiță, peste ingredientele sotate. Se sotează cartofii cu celelalte ingrediente, cu capacul pus pe cratiță, la foc mic, timp de 10 minute.
Între timp se desface broccoli în buchețele, se spală bine sub jet de apă și se lasă să se scurgă.
Când cartofii s-au sotat, se adaugă în cratiță buchețelele de broccoli și apa. Se acoperă vasul pe jumătate cu un capac și se lasă la fiert mocnit timp de încă 10 minute.
Se curăță cei doi căței de usturoi, se spală și se pisează fin.
La urmă se condimentează după gust cu sare, piper și cu amestecurile de verdețuri. Se adaugă cei doi căței de usturoi pisați fin, se amestecă ușor pentru omogenizare și mâncarea poate fi servită.
1
Folosiți cartofi roz, care fierb bine și nu se sfărâmă în timpul preparării. Este de evitat transformarea mâncării în terci.
2
Nu fierbeți mai mult timp cartofii, pentru că oricum, ei se vor și sota, după fierbere.
3
Nu adăugați mai multă apă la fierbere, pentru că prin fierberea înăbușită, la foc mic, legumele se vor prepara perfect. Această mâncarea nu trebuie să fie apoasă.
4
Dacă aveți chimen pisat, îl puteți adăuga în cratiță, după ce s-au sotat cartofii.
5
Datorită gustului special al chimenului, mâncarea este foarte bună și rece.
6
Puteți asocia acestui preparat o salată de varză, sau murături asortate.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola