Souvlaki - frigarui grecesti

de AnaDavid in Porc, 12 Oct 2017 | 7176 vizualizari

 

Souvlaki se numesc frigaruile in limba greaca si sunt facute cu bucati de carne marinaei in sos.
Astazi vreau sa gatesc frigarui si vreau ceva fara grasime. Am ales o bucata de muschi de porc destul de slaba, asa ca trebuie sa stau atenta pentru ca se usuca foarte repede. Asa am avut ideea sa fac aceasta reteta tipic greceasca.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg muschi de porc
  • 8 betisoare din lemn pentru frigarui
  • 200 gr iaurt
  • 50 ml ulei extravergin de masline
  • 10 gr sare
  • piper
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 ardei rosu mare
  • 6 pita greceasca
  • 3-4 frunze de salata verde
  • 2 rosii
  • 300 ml sos tzatziki
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Souvlaki - frigarui grecesti:

 

Pregatim carnea. Trebuie taiata cubulete si marinata cu iaurt, ulei, boia, sare si piper, acoperim si lasam la rece pentru 2-3 ore.

Taiem si ardeiul rosu fasii si dupa cubulete, facem frigarui cu carnea si ardei si lasam 15-20 minute acoperite la temperatura camerei.

Le prajim pe plita, gratar sau tigaie, la foc mediu, pana sunt gata si servim cu pita noastra, cu salata si rosii taiate si cu tzatziki langa.

TIPS-URI

1

daca nu aveti gata pita, recomand tot timpul sa incepeti cu 2-3 ore mai de vreme.

2

pregatiti si sosul mai devreme.

3

carnea iese mai aromata si frageda, daca sa lasa la marinat 2-3 ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Souvlaki - frigarui grecesti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Papricaș de porc