Spaghete alla bolognese(una din variante)

de lilik in Spaghete, 30 Mai 2011 | 3698 vizualizari

 

Ca majoritatea retetelor are o multitudine de variante,fiecare regiune,fiecare oras,chiar fiecare familie are o varianta aceasta este cea pe care eu o pregatesc,cu mult drag familiei mele....eu fac tot timpul mai mult dar puteti reduce ingredientele dupa bunul plac..

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 tulpina de telina
  • 1 pahar vin rosu
  • 800-900 gr carne tocata de vita
  • 200-250 gr carne de porc taiata bucati mici
  • 2-3 pumni de mazare
  • 900-1000 ml passata de rosii
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • spaghete(puneti 100 gr de persoana)
  • parmezan ras(dupa plac)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete alla bolognese(una din variante):

Curatam ceapa si morcovul,apoi le tocam cat mai marunt impreuna cu tulpina de telina.


Intr-o oala incapatoare punem ulei de masline si punem legumele la innabusit timp de cateva minute,amestecand sa nu se lipeasca.


Cand vedem ca s-au inmuiat punem carnea tocata si o lasam pana se albeste toata apoi stingem cu vinul rosu.


Lasam pana se evapora vinul apoi punem passata de rosii,circa 700 ml apa si lasam la foc iute pana incepe sa fiarba,dupa care punem carnea de porc si dam focul mic.


Lasam sa fiarba la foc mic2 ore si jumatate -3ore,intre timp mai amestecam si daca mai e nevoie mai punem 1pahar 2 de apa.


Dupa 2 ore punem mazarea, foile de dafin si sare dupa bunul plac.


Lasam pana se ingroasa si mazarea e fiarta.


Punem apa cu sare pe foc si cand incepe sa fiarba punem pastele si le lasam 1minut mai putin decat scrie pe punga,apoi le scurgem de apa FARA SA LE CLATIM si le punem intr-o tigaie cu sos ,le saltam 1 minut,apoi dam deoparte punem putin parmezan ras,il amestecam,punem in farfurii si servim.


Dupa ce am pus in farfurii mai punem deasupra sos si parmezan dupa gust.

 

TIPS-URI

1

foile de dafin se pun pt a reduce din aciditatea passatei de rosii..

2

daca faceti mai mult il puteti portiona si il dati la congelator,iar cand aveti nevoie sau pofta il scoateti si il lasati la dezghetat,apoi il serviti dupa plac

3

se pot folosii orice fel de paste dar traditia spune ca cel mai bine se abina cu tagliatelle proaspete..

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete alla bolognese(una din variante)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

Vacuum Blender HB300RE

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

30.05.2011, 18:57

ionela2682 1

01.06.2011, 17:42

RuxyRux 1

01.06.2011, 17:43

Ce imbietoare draga mea Lilik

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08