Spaghete cu chiftelute si sos

de Pasiune pentru bucatarie in Porc, 22 Mai 2010 | 7233 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Chiftele:
  • -800 g carne de porc
  • -1 ceapa
  • -1 ou
  • -2 lingurite delikat
  • -3 felii de paine
  • -3-4 catei de usturoi
  • Sos:
  • -1 ceapa
  • -5 catei de usturoi
  • -3 linguri de pasta
  • -400 ml apa
  • -2 linguri faina
  • -sare,piper
  • -300 g spaghete
  • -patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu chiftelute si sos:

Chiftele:ceapa se toaca fff marunt,se pune peste carnea tocata,se adauga painea inmuiata in apa si stoarsa bine,oul,delikatul si usturoiul trecut prin presa.Se amesteca bine pana la omogenizare.Se formeaza chiftelute,se tavalesc prin faina,se frig in ulei incins si apoi se scot pe un prosop absorbant de bucatarie.


Sosul:ceapa tocata foarte maruntsi usturoiul trecut prin presa se pun intr-o cratita/tigaie adanca impreuna cu 2 linguri de ulei.Se calesc 3-5 min,apoi se adauga pasta dizolvata in 350 ml apa.Se lasa la fiert 10 min,apoi se prepara un rantas din faina si apa ramasa si se pune peste sos amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase.Se mai lasa 5 min la fiert amestecand continuu,apoi se potriveste de sare si piper.



Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pacet si se trec printr-un jet de apa rece.Pe farfurie se aseaza un pat de spaghete,3-4 chiftelute si sos din abundenta.Se serveste cald cu patrunjel verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu chiftelute si sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Pasiune pentru bucatarie 1

26.05.2010, 20:37

andreea ma bucur ca ti-a placut!

mosul11 1

08.06.2010, 14:11

Multumesc pentru reteta "bitza". Astazi am facut si eu delicioasele spaghete cu chiftelute si sos. Ce a iesit? Nu va spun sa nu va fac pofta! Atata pot sa va spun ca a iesit : "o nebunie".

adry88 1

07.07.2011, 16:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza scazuta cu carne afumata