Spaghete cu dressing de rosii si masline si pesmet aromatizat cu sardine

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 25 Noi 2016 | 1880 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 rosii mari, coapte
  • 8 masline Kalamata, fara samburi
  • ulei de masline
  • 1/2 lamaie
  • 150 grame spaghete din faina integrala
  • 40 grame sardine din conserva
  • 1 catel de usturoi
  • fulgi de chili
  • 1 felie de paine intergala
  • 20 grame branza Ricotta sau Feta
  • 2 fire busuioc proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu dressing de rosii si masline si pesmet aromatizat cu sardine:

Se inteapa rosiile din loc in loc cu o furculita si se fierb in apa sarata, 30 de secunde.


Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.


Se taie maslinele in sferturi si se adauga intr-un bol. Se decojesc rosiile si se taie in sferturi.


Se indeparteaza semintele care se asaza intr-o sita, iar pulpa se taie cuburi. Se preseaza semintele cu o lingura pentru a extrage cat mai mult suc care se adauga in bolul cu masline si pulpa rosiilor. Semintele rosiilor se arunca. Se adauga 1 lingura de ulei si sucul de lamaie peste mixul de masline si rosii si se amesteca bine.


Se verifica sardinele de oase si piele si se adauga in vasul unui robot de bucatarie, impreuna cu usturoiul si fulgii de chili. Se transforma totul in pudra. Se adauga felia de paine si se mai pulseaza de cateva ori pana se obtine un pesmet.


Acesta se transfera intr-o tigaie si se prajeste la foc mediu cateva minute, pana devine auriu si crocant.


Se amesteca spaghetele cu dressingul obtinul anterior.


Se asaza pe farfurii, se stropesc cu putin ulei de masline si se presara pesmetul, frunzele de busuioc si ricotta sau feta deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu dressing de rosii si masline si pesmet aromatizat cu sardine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

deyutzky 1

25.11.2016, 18:03

Suna bine!

CameliaR 1

25.11.2016, 18:35

Bunica 1

25.11.2016, 21:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baghete rustice

de Ancutsa 6

ieri la 23:29

Supă de roșii cu tăiței

de Ancutsa 6

ieri la 22:45

Paste cu fructe de mare si mascarpone

de oanapl 6

ieri la 22:14

Foi cu crema de vanilie si jeleu de afine

de Rocsi 9

ieri la 20:53

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec sarat