Yorkshire Puddings

de InvatsaBucataresccom in Jamie Oliver, 17 Noi 2014 | 3942 vizualizari

 

Uitandu-ma pe youtube la diferite retete am dat de aceasta reteta: Yorkshire pudding, facuta de Jamie Oliver. M-a incantat faptul ca se umfla mult, este o reteta usoara si par extrem de gustoase.
Am avut un pic de probleme cu aceasta reteta pentru ca Jamie zicea ca trebuie pus 1cm de ulei in fiecare forma, ceea ce inseamna extrem de mult ulei, care se traduce in ulei curs din tava in cuptor. Surpriza placuta a fost ca, desi a fost mult ulei budincile nu au iesit uleioase, deci nu au fost irosite. In al doila rand, am fost inspirat ca nu am pus toata cantitatea de faina indicata in reteta ( 200g), riscam sa fac aluatul prea gros, deci cantitatea de faina depinde de cat de mari sunt ouale, sau de cat de umeda este faina. Asa ca recomand sa puneti putin cate putin. Iata reteta:

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 180-200 g faina alba
  • 12 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Yorkshire Puddings:

Incingeti cuptorul la 190 grade


Prima data bateti ouale bine dupa care adaugati restul de ingrediente. Nu adaugati faina toata deodata, puneti treptat pana obtineti un aluat gros ca de clatite, sau incercati cu o lingura. Introduceti o lingura in aluat, trebuie sa ramana acoperita cu strat subtire de 1-2 mm.


Intr-o tava de muffins, puneti cate o lingura de ulei in fiecare forma si bagati in cuptor cam 10 minute pana se incinge uleiul din forme. Scoateti tava si umpleti formele cu aluatul facut mai sus, dupa care bagati inapoi in cuptor pentru 20-25 minute. Atentie, nu deschideti cuptorul decat dupa timpul de coacere.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Yorkshire Puddings" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Rocsi 1

17.11.2014, 21:07

Bya Ralu 1

18.11.2014, 13:26

Super

babi5 1

14.12.2014, 16:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi by Jamie Oliver