Spaghete cu pesto de leurda

de simona72 in Spaghete, 11 Apr 2016 | 5123 vizualizari

 

Este o reteta extrem de simpla, care poate fi adaptata pentru varianta de post, dar care poate fi, foarte bine inobilata cu putin parmezan. Ramane sa alegeti si sa faceti varianta dorita de voi…Dupa cum va spuneam eu profit in continuare de primavara, de bogatia si varietatea de vegetale pe care ne-o ofera si in special de leurda. Sosul a fost pregatit la rece, va folositi de un mojar sau de un blender. Gustati si veti observa ca are un gust profund de usturoi. Nu va speriati, dupa gatire, sosul de leurda sau usturoi salbatic cum mai este cunoscut se domoleste, nu va mai fi asa de astringent…

 

INGREDIENTE

  • 200-220 gr spaghete(cate 100-110 gr de persoana)
  • 1 legatura leurda
  • 3 linguri ulei de dovleac
  • 1 pumn plin cu seminte de dovleac
  • 1 lingurita sos pesto cu nuci http://www.bucataras.ro/retete/sos-pesto-cu-nuci-si-arahide-73840.html
  • Sare, piper proaspat rasnit dupa gust
  • 50 gr parmezan
  • Fulgi de chili
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu pesto de leurda:

Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.

Pentru sos eu m-am folosit de noul meu blender personal Breville Blend-Active® Pro. Am spalat leurda si i-am rupt coditele. Semintele de dovleac le-am prajit putin intr-o tigaie. Am pus in blender leurda, sosul pesto cu nuci, uleiul de dovleac, semintele (din care am oprit cateva pentru decor), am adaugat 4-5 linguri apa in care au fiert pastele si am blenduit totul foarte bine pana ce sosul a devenit foarte fin. Daca este prea gros mai adaugati apa. Sosul rezultat l-am pus intr-o tigaie. L-am lasat sa dea in clocot, am adaugat pastele fierte cu 2 minute mai putin decat scria pe cutie, am mai adaugat putina apa in care au fiert pastele si le-am lasat pe foc 2 minute. Am adaugat la final parmezanul ras fin, am amestecat pastele, le-am pus in farfurie, le-am decorat cu semintele de dovleac oprite, am presarat cativa fulgi de chili si le-am servit imediat. Sa va fie de bine!!!

TIPS-URI

1

Daca nu aveti ulei de dovleac il puteti inlocui cu ulei de masline extravirgin

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu pesto de leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Smucite cu mure la blenderul Breville