Spaghete cu sos de branzeturi si fulgi de chili

de simona72 in Tortellini, 29 Mai 2014 | 4508 vizualizari

 

Pentru iubitorii pastelor si a ardeilor iuti....

 

INGREDIENTE

  • 300 gr spaghete
  • 50 gr unt
  • 50 ml ulei de masline
  • 2-3 linguri faina
  • 350 ml lapte
  • 100 ml smantana pt gatit
  • sare dupa gust
  • 1 praf de nucsoara
  • 80 gr emmentaler ras
  • 80 gr branza cu mucegai albastru si alb
  • 50 gr branza cheddar picanta
  • fulgi de chili
  • optional: dulceata de ardei iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu sos de branzeturi si fulgi de chili:

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp se face sosul: se pune untul si uleiul de masline intr-o tigaie(eu am folosit un wok), se lasa sa se topeasca untul, se adauga faina si se amesteca cu un tel tip para pana se desface faina. Se adauga treptat laptele caldut in timp ce amestecam mereu cu telul si se lasa sa dea in clocot. Se adauga sare si nucsoara dupa gust, smanatana pt gatit si amestecam. Se adauga si branzeturile, amestecam pana ce branzeturile s-au topit si sosul are consistenta dorita. Adaugam pastele fierte si scurse de apa, amestecam. Punem totul intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline. Deasupra radem branza cheddar, pudram cu fulgi de chili si dam vasul la cuptorul incins la 180 grade pt 10-15 minute. Serviti spaghetele calde. Sa va fie de bine!!

 

TIPS-URI

1

nu va speriati, nu sunt foarte picante...fulgii de chili se simt,dar destul de putin, asa ca noi am servit cu dulceata de ardei iute...o nebunie!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos de branzeturi si fulgi de chili" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

JulyCris 1

29.05.2014, 23:21

simonacallas 1

30.05.2014, 06:25

Super reteta, brava

Corinuta 1

30.05.2014, 11:30

Ce-mi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spaghete arrabiata