Spaghete cu sos de ton

de Rocsi in Spaghete, 29 Aug 2013 | 56557 vizualizari

 

Nu suntem mari consumatori de paste sincera sa fiu, insa din cand in cand, cum ne mai dorim si altceva pe masa am ajuns si la aceasta reteta. Aveam tot ce era necesar, ai mei vroiau paste asa ca le-am pregatit o reteta super buna, cel putin asa au zis. Sper sa va fie pe plac si voua!

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii ton in suc prorpiu (340 gr au avut ambele)
  • 250-300 gr spaghete
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 cutie rosii decojite intregi ( 400 gr)
  • 5-6 fire patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 2 linguri ulei
  • parmezan
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu sos de ton:

Curatam ceapa si o tocam marunt. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite. Usturoiul il curatam si il taiem feliute.
Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa, usturoiul si le inabusim 1-2 minute. Punem ardeiul kapia peste, lasam sa se inmoaie si acesta putin, apoi venim cu tonul pe care il scurgem bine de ulei. Tonul nu il faramitam prea tare, mai lasam si bucati mai mari.

Tot acest amestec il lasam la foc potrivit 4-5 minute.  Rosiile decojite le bagam in blender si le facem pasta. Le incorporam cu ingredientele din tigaie, potrivim gustul cu sare si piper. Sosul il fierbem la foc potrivit pana se ingroasa si devine ca o pasta, circa 20 de minute, timp in care invartim in el din cand in cand.

Intr-o oala punem mai multa apa cu sare si o asezam pe foc. Cand da in clocot dam drumul pastelor, eu le-am rupt in doua, si le lasam la fiert 12-14 minute, apoi le scurgem bine de apa.

Cand sosul este aproape gata presaram busuioc, patrunjelul verde tocat marunt si il mai lasam cam 2 minute sa fiarba. Amestecam spaghetele cu sosul. Ne asezam portie pe o farfurie iar deasupra radem parmezan.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos de ton" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton