Spaghetti cu pateu de masline

de Dnelutza in Spaghete, 24 Feb 2010 | 6732 vizualizari

 

reteta e dintr-o carte de bucate italiana

 

INGREDIENTE

  • 350 g de spaghetti
  • 200 g de rosii cirese (cherry)
  • o lingura capere
  • un catel de usturoi
  • o lingura patrunjel taiat marunt
  • o lingura ulei de masline
  • sare
  •  pentru pateul de masline:
  • 100 g masline verzi (fara simbure )
  • 1/2 catel usturoi
  • 1 hamsii conservati in sare
  • putin origano
  • 3 linguri ulei de masline extravergine
  • un picut de ardei iute praf
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti cu pateu de masline:

Deschidem robinetul si sub apa curenta spalam bine pestisorul de sare. Stergem bine cu hirtie absorbanta, desfacem delicat in doua si scoatem sira spinarii. Intr-o tigaie de prajit incalzim doua linguri de ulei si rupem cu degetele pestisorul, lasindu-l sa se "topeasca" la foc mic.

Trecem la prepararea pateului de masline. Scurgem de apa maslinele, le stergem bine cu hirtie absorbanta, scoatem simburii, apoi punem pulpa intr-o sita iar cu ajutorul unei linguri, vom obtine un piure de masline. Curatam usturoiul, il punem intr-un castronel, adaugam sarea si origano si cu ajutorul unui melesteu in cazul meu, maruntim bine usturoiul, apoi rasturnam totul in castronelul cu masline si amestecam.

Adaugam uleiul ramas si amestecam bine, pina vom obtine o crema moale si omogena. Adaugam praful de ardei iute, dupa care adaugam si pasta de hamsii si amestecam bine ingredientele.Spalam rosiile, eliminam locul coditei si le taiem in doua. Spalam bine caperii, ii strivim un pic si tamponam cu hirtie absorbanta.

Fierbem spaghettile in multa apa in care punem o lingura de sare mare. Intr-o tigaie de prajit, varsam uleiul, adaugam catelul de usturoi intreg (nu-l striviti), adaugam apoi rosiile, saram, adaugam si caperii si amestecam incontinuu timp de cinci minute.Scurgem de apa spaghettile, le condimentam cu pateul de masline, amestecam si adaugam rosiile si caperii, dupa care presaram patrunjelul taiat marunt.

Amestecam usor spaghettile si servim.


Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu pateu de masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spaghettini cu ton si legume