Spaghette Carbonara

de nico15 in Spaghete, 5 Dec 2010 | 5733 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g spaghette
  • 150-200 g bacon
  • 2 oua
  • 100-150 ml de smantana lichida pentru gatit
  • sare,
  • unt



Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghette Carbonara:

 Se pune apa la fiert cu un praf de sare, dupa ce fierbe apa se adauga pastele la fiert in conformitate cu indicatiile de pe pachet, acestea nu se fierb tare se lasa al'dente.

 Separat se taie baconul suvite de aproximativ 1 cm si se pun la sotat in unt, se lasa cat sa prinda culoarea aurie dupa care se scot pe hartie absorbanta.

 Dupa ce au fiert pastele se clatesc intr-un jet de apa, de la apa calda la apa rece, daca se treceau direct prin apa rece pastele ramaneau cleioase.

Se scurg bine pastele si se pun intr-o tigaie in care am pus unt la topit si vom trage spaghetele in unt dupa care se adauga, cele doua oua se va amesteca foarte repede si bine( se adauga decat galbenusul), adaugam si baconul. La final se adauga smantana lichida si se mai lasa 10 miute la foc mic.

 
Pofta Buna

 

 

TIPS-URI

1

Dupa ce au fiert pastele se clatesc intr-un jet de apa, de la apa calda la apa rece, daca se treceau direct prin apa rece pastele ramaneau cleioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghette Carbonara" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete carbonara, reţetă cu smantana