Spaghetti con le vongole

de Bya Ralu in Spaghete, 22 Mar 2015 | 3269 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • paste
  • 1 kg vongole
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 50 ml vin alb
  • ulei de masline
  • peperoncino,sare/piper alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti con le vongole:

Vongolele se pun intr-un castron in apa cu sare,se lasa jumatate de ora,amestecand din cand in cand,dupa care se schimba apa,se pune sare si se amesteca si se mai lasa pentru 1-2 ore.

Usturoiul se toaca marunt,la fel si patrunjelul proaspat,se pun intr-o tigaie wok cu ulei de masline,lasandu-se la foc mic,se adauga peperoncino(poate fi folosit praf de chilli sau ardei iute tocat marunt).

Se pun vongolele,se pune si vinul alb,se acopera cu un capac si se lasa circa 5 minute pana se deschid.

Se pun la fiert pastele,timpul care scrie pe punga(se prepara al dente),se scurg de apa si se pun peste sosul de vongole format,se lasa cateva minute,se pune sare dupa care se serveste.

La sfarsit se mai poate adauga putin patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti con le vongole" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Reteta de spaghete milaneze cu cascaval si ciuperci