Spanac

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 28 Feb 2010 | 6593 vizualizari

 

pana acum eu stiam sa prepar spanacul doar ca supa si scazut - reteta clasica . am descoperit ca e foarte gustos , simplu scazut , secretul este sa fie foarte proaspat .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac tanar si proaspat
  • 100 ml ulei
  • 4 catei usturoi sare
  • piper
  • rosii cherry pt . decor  
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac:


  1. spanacul se spala din mai multe ape si se lasa sa se zvante

  2. usturoiul se curata , se taie feliute

  3. in uleiul incins se pune usturoiul , spanacul si se amesteca timp de 2-3 minute

  4. se asezoneaza cu sare si piper

  5. este delicios si ca garnitura langa o friptura sau carne preparata la gratar

 

TIPS-URI

1

folositi o cratita mai mare , spanacul are volum mare , dupa o usoare ,,tragere'' in ulei isi face volumul de vreo 6 ori mai mic .

2

la cumpararea spanacului am observat din experienta urmatoarele :frunzele separate sunt mai vechi , caci sunt alese [ eu credeam ca e mai facil si nu trebuie sa-l curat ]

3

alegeti spanac tanar in manunchi ,culoarea sa fie verde inchis  , vedeti prima imagine

4

frunzele sa nu fie umede , de obicei sunt pulverizate cu apa sa mascheze faptul ca nu sunt prooaspete

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Bucataras 1

28.02.2010, 23:05

eu am inceput sa folosesc baby spanac,de la real sau megaimage. e foarte bun

mihaelar63 1

28.02.2010, 23:55

proaspat este ? atunci e bine .
avantajul oraselului este ca e inconjurat de sate cu traditie in legumicultura , acum a aparut spanacul care e obtinut in mini-sere . chiar si in oras multi care locuiesc la casa au asemenea sere .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

10180 puncte

xana

8370 puncte

anca_rm

7550 puncte

vasimur

5650 puncte

oanapl

5440 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mincarica de spanac cu bulion