Spanac cu branza in aluat dospit

de corina241 in Piine, 23 Sep 2012 | 2536 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru umplutura:

  • 1 kg de spanac proaspat sau 500g congelat
  • 300g telemea de vaca usor sarata
  • 1 ceapa

pentru aluat:

  • 600g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 oua intregi
  • 300-350 ml lapte caldut
  • sare
  • 2 linguri de ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu branza in aluat dospit:

Aluatul:


Intr-un castron se cerne faina,se pun ouale si sarea.Separat ,drojdia se dizolva in lapte caldut.Apoi,fara sa se lase la dospit,se toarna incet,cate putin peste faina cu oua.Se framanta si apoi se lasa 30 minute la dospit in loc cald.Cand s-a ridicat aluatul il framantam iarasi cu cele 2 linguri de ulei.


Il punem pe masa de lucru tapetata cu faina si cu ajutorul sucitorului formam o fasie lunga de 1m-1,20 cm si lata de 20 cm.


Umplutura:


Spanacul,oparit si scurs bine il calim impreuna cu ceapa pe aragaz ,la foc mic.Cand s-a racit amestecam impreuna cu telemeaua data pe razatoarea mica si un ou.Aceasta compozitie o intindem pe toata suprafata sirului de aluat.Rasucim usor formand un sul lung de 1 metru ,pe care-l infasuram usor si obtinem un melc mare.In intepam cu furculita in cateva locuri si apoi ungem cu ou batut bine


Punme in tava si dam la cuptor pentru aprox. 40 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu branza in aluat dospit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

corina241 1

24.09.2012, 13:46

@Ubulika

alina_paula 1

25.09.2012, 10:32

alinutzika 1

25.09.2012, 16:27

f interesant!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada de cartofi, cu carne, spanac si cașcaval