Spanac cu branza in aluat dospit

de corina241 in Piine, 23 Sep 2012 | 4516 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru umplutura:

  • 1 kg de spanac proaspat sau 500g congelat
  • 300g telemea de vaca usor sarata
  • 1 ceapa

pentru aluat:

  • 600g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 oua intregi
  • 300-350 ml lapte caldut
  • sare
  • 2 linguri de ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu branza in aluat dospit:

Aluatul:

Intr-un castron se cerne faina,se pun ouale si sarea.Separat ,drojdia se dizolva in lapte caldut.Apoi,fara sa se lase la dospit,se toarna incet,cate putin peste faina cu oua.Se framanta si apoi se lasa 30 minute la dospit in loc cald.Cand s-a ridicat aluatul il framantam iarasi cu cele 2 linguri de ulei.

Il punem pe masa de lucru tapetata cu faina si cu ajutorul sucitorului formam o fasie lunga de 1m-1,20 cm si lata de 20 cm.

Umplutura:

Spanacul,oparit si scurs bine il calim impreuna cu ceapa pe aragaz ,la foc mic.Cand s-a racit amestecam impreuna cu telemeaua data pe razatoarea mica si un ou.Aceasta compozitie o intindem pe toata suprafata sirului de aluat.Rasucim usor formand un sul lung de 1 metru ,pe care-l infasuram usor si obtinem un melc mare.In intepam cu furculita in cateva locuri si apoi ungem cu ou batut bine

Punme in tava si dam la cuptor pentru aprox. 40 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu branza in aluat dospit" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

de oanapl 7

la 19:52

Salata cu cartofi, masline si somon

de oanapl 7

la 19:12

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

pe 16.08 la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

pe 16.08 la 09:57

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu spanac in sos de smantana