Placinta cu spanac

de -Miti- in Piine, 15 Ian 2015 | 2127 vizualizari

 

Aluatul este excelent pentru orice fel de placinta sarata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 150 ml apa calduta
  • 150 ml lapte
  • 1 lingura de zahar
  • 1 ou
  • 30 ml ulei
  • 25 g drojdie
  • 500 g faina
  • 1 lingurita de sare
  • Pentru umplutura
  • 1 ceapa
  • 450 g spanac congelat
  • sare, dupa gust
  • usturoi si piper Kotanyi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac:

Mai intai preparam maiaua. Intr-un bol mic, punem apa calduta cu lingura de zahar si drojdia. Lasam deoparte 5 minute.


Intr-un bol mai adanc, cernem faina si adaugam in mijloc maia, oul, laptele si uleiul. Framantam. Adaugam si lingurita de sare. Nu lasam sarea sa intre in contact direct cu drojdia, altfel aluatul nu va mai creste.


Acoperim bolul si lasam deoparte intr-un loc cald, ferit de curent, pana se dubleaza ca marime.


Preparam umplutura. Ceapa se curata si se taie. Se caleste, dupa ce s-a inmuiat putin adaugam spanacul si tinem pe foc pana scade apa. Condimentam cu sare si piper. Lasam sa se raceasca.


Ungem tava cu ulei. Daca le vreti ca cele prajite, puneti in tava putin mai mult ulei.


Impartim aluatul in mai multe bucati, depinde ce marime vrem sa aiba placintele. Intindem fiecare bucata cu sucitorul, cat mai subtire, punem umplutura la mijloc si impaturim. Asezam in tava cu partea impaturita in jos.


Dupa ce am terminat toate bucatile, se da tava la cuptor, se rumenesc placintele pe o parte si se intorc pe cealalta parte.


Se servesc calde sau reci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

simona72 1

16.01.2015, 11:07

Super!

-Miti- 1

16.01.2015, 13:28

mirela0911 1

18.01.2015, 10:31

Bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza