Spanac cu ou ochi

de Constelatialeu in Mancaruri de legume, 15 Mar 2013 | 2259 vizualizari

 

Sau spanac cu muschi,ca a lui Popey Marinarul,pentru Olive fara muschi....
A inceput sezonul ''verziturilor'' si daca acum cand sunt crude si bune nu mancam,mai tarziu nu mai au acelasi gust,parerea mea...
Pentru cei ce tin post, renunta la ou...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac
  • 3 cepe
  • 70 g pasta tomate
  • sare
  • 50 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu ou ochi:

Incepem cu partea migaloasa, adica curatatul spanacului, frunza cu frunza, apoi il spalam bine in cel putin 2 ape sa nu ramana impuritati. Punem o oala pe foc cu apa si cand clocoteste bagam spanacul acolo si-l oparim. Lasam la scurs dupa ce-l scoatem din apa, apoi il taiem in parti mai mici, nu foarte mici, mie imi place sa simt spanacul nu sa-l fac ''pasta''.


Taiem ceapa marunt si o punem la calit cu putina sare, pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugam pasta de bulion, pe care o desfacem cu niste zeama in care am oparit spanacul, lasam sa fiarba cca 5 minute si adaugam si spanacul. Dam focul mai mic si lasam sa fiarba cca 20-25 minute.

 

TIPS-URI

1

in apa in care oparim spanacul punem 1 lingurita sare

2

am adaugat 1 lingurita de ''10 legume amestec'' cu 15 min inainte sa fie gata

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu ou ochi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

15.03.2013, 19:32

Rocsi 1

15.03.2013, 20:23

Sim0na 1

16.03.2013, 23:11

Tare mult imi place spanacul, cu un ou ochi langa.. Mmm... o bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spanac crema cu ochi de ou