Spanac cu sos de smantana

de merisor in Porc, 7 Oct 2015 | 1917 vizualizari

 

In zona de unde provin eu, nu prea se foloseste smantana la mancaruri, mancarurile adesea se ingroasa cu o lingura de faina, sau pur si simplu sunt lasate sa scada mult.
Cred ca sunt mai sanatoase asa, cu toate ca cele cu smantana sunt tare gustoase.
Deci, mai nou, am inceput sa adaug si eu smantana si chiar imi place rezultatul final.
De data aceasta am preparat spanac, dar l-am asezonat si cu putin ciolan afumat, ca nu era satios fara. :))))

 

INGREDIENTE

  • 2 kg spanac
  • 250 g ciolan de porc afumat si dezosat
  • 2 cepe
  • 4-5 graunti de usturoi
  • 50 g unt
  • 400 g smantana
  • 50 g parmezan ras
  • 1 galbenus de ou
  • sare
  • piper
  • 4-5 frunze de busuioc
  • 2 crengute de cimbru
  • 4 fire leustean verde
  • 4 fire marar verde
  • 1 l apa
  • Pentru servit:
  • oua ochiuri,
  • mixt de branza rasa
  • paine prajita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu sos de smantana:

Curatam spanacul de partea radacinoasa, il spalam bine si il oparim in apa clocotita cu o lingurita de sare, pentru cateva secunde, apoi il scurgem si il tocam in fasii mai mici.

Feliem ciolanul cat de subtire putem, apoi prajim feliile in unt, cateva minute, pana se rumenesc.

Tocam ceapa solzisori si o adaugam peste feliile de ciolan rumenite, o amestecam printre ele sa se inabuse si picuram din cand in cand cate putina apa, din cea in care am oparit spanacul, ciolanul neavand grasime, necesita apa, pentru a nu se arde.

Cand ceapa devine translucida, adaugam spanacul si completam cu apa, doar cat sa fie usor acoperit.

Adaugam si frunze de busuioc si crengute de rozmarin, apoi lasam mancarea sa fiarba 10-15 minute, semiacoperita.

Amestecam galbenusul de ou cu usturoiul presat, smantana si parmezanul si le adaugam in mancarea de spanac, amestecand continuu sa se omogenizeze si sa nu se branzeasca smantana.

Mai lasam mancarea sa fiarba 6-7 minute, asezonand-o dupa gust cu putin piper si sare, daca mai necesita, apoi stingem focul si adaugam verdeata tocata.

Servim spanacul cu oua ochiuri sau posate si cu branza rasa peste ele.

 

 

TIPS-URI

1

In apa in care oparim spanacul adaugam si un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu. Spanacul se va mentine verde pe tot parcursul prepararii, iar gustul nu va fi influientat de bicarbonat.Acest pont l-am imprumutat de la Vladutz, bucatarul de la Neatza cu Razvan si Dani.

2

Lujerii mai tineri de la spanac, nu ii vom arunca, sunt plini de vitamine si se patrund foate bine in timpul fierberii. Eventual, daca nu ne place cum arata in mancare, ii putem trece prin blender dupa oparire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Bya Ralu 1

27.10.2015, 16:21

la favo

Sidy 1

27.10.2015, 16:55

Prima data am citit titlul si am spus ca e reteta Merisorului, cu siguranta. Apoi am vazut poza si m-am lamurit....Tare bun trebuie sa fie, dar cu... busuioc, cimbru si leustean, nu am facut nicioata !

Xandrinne 1

18.12.2015, 20:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec After Eight
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L