Spanac cu sos rosu si chiftelute cu leurda

de simona72 in Mancaruri de legume, 6 Mai 2015 | 953 vizualizari

 

Ador spanacul!! Este frunza verde pe care o mananc cu cea mai mare placere. Are o gramada de beneficii asupra sanatatii, iar specialistii ne recomanda sa o mancam de doua ori pe saptamana. Acum se gaseste din abundenta in piete, proaspat si numai bun de consumat. Azi va aduc o varianta de a gati spanacul noua pt mine. Draga de Buni ma inspirat...si promit sa fac si ciorba cu spanac:)))

 

INGREDIENTE

  • pentru mancarea din spanac:
  • 1 kg spanac proaspat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura rasa faina
  • 1 ceasca supa de legume
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura concentrat de rosii
  • 1 lingura pasta de ardei copt
  • 1 lingura ketchup Heinz
  • 1 legatura leurda
  • sare si piper dupa gust
  • cateva rosii cherry
  • pentru chiftele:
  • 300-400 g pulpa de porc
  • 2 cartofi
  • 1 legatura leurda
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ou
  • 1 lingura pesmet
  • sare si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu sos rosu si chiftelute cu leurda:

Pentru mancarea din spanac: spalam spanacul frunza cu frunza si-l curatam de eventualele codite. Punem apa cu sare la fiert intr-o oala mare, iar cand apa fierbe adaugam spanacul. Il oparim pentru 5-10 minute. Il scurgem si-l lasam intr-o strecuratoare pana pregatim sosul.


Intr-o craticioara cu fund dublu punem uleiul. Adaugam faina si amestecam cu un tel tip para sa se desfaca faina in ulei. Adaugam treptat supa de legume calda si amestecam mereu in sos cu telul. Lasam sa dea in clocot si adaugam supa in functie de consitenta sosului (seamana cu un sos Bechamel). Adaugam concentratul de rosii, ketchup-ul, pasta de ardei copt, untul si amestecam cu telul. Cand sosul da in clocot adaugam spanacul oparit si taiat cu cutitul. Amestecam si lasam sa fiarba 10 minute. Adaugam sare si piper dupa gust, leurda taiata fasii, amestecam in mancare, deasupra punem rosiile cherry taiate in jumatati si dam vasul la cuptorul incins la 180 grade pentru 5-8 minute, atat cat sa se crape rosiile putin deasupra.


Pentru chiftele: Tocam carnea si o punem intr-un castron. Adaugam cartofii fierti, raciti si zdrobiti cu furculita (nu trebuie sa fie un piure). Taiem leurda in fasii subtiri si o adaugam la compozitia de chiftele. Adaugam restul de ingrediente si amestecam, de preferinta cu mana. Cu mainile umede formam chiftele pe care le prajim la foc mediu pe ambele parti, pana devin rumene. Servim mancarea de spanac calda cu chiftelute. Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti sau nu gasiti leurda inlocuiti cu 2-3 catei de usturoi

2

daca mancarea vi se pare prea acrisoara puteti sa adaugati 1 lingurita zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu sos rosu si chiftelute cu leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

tarasmariana 1

07.05.2015, 02:33

anca_rm 1

07.05.2015, 08:59

ce mancarica buna si aromata , vin si eu

Sim0na 1

08.05.2015, 08:51

si mie-mi place spanacul! buna mancarica ta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Budinca cu spanac