Spanakopita (Placinta cu spanac)

de Criss in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2012 | 3969 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -1 pachet foi de placinte (Bella am folosit)
  • -1 kg spanac
  • -500 g branza feta
  • -1 legatura ceapa
  • -putin ulei de masline
  • -2 catei usturoi
  • -2 oua
  • -150 g unt/margarina topita
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanakopita (Placinta cu spanac):

Spanacul curatat si spalat se opareste in apa cu sare, apoi se scurge, se lasa sa se raceasca dupa care se toaca. Eu l-am dat prin masina de tocat carne. Ceapa se curata, se taiue si se caleste in uleiul de masline. Se adauga spanacul tocat, usturoiul zdrobit. ouale batute si branza feta data pe razatoare. Pentru ca branza e suficient de sarata, nu am mai adaugat sare. Foile de placinta se ung cu unt topit (se poate folosi si margarina sau ulei) si se suprapun. Jumatate din foi se pun in tava, peste ele se pune umplutura de spanac iar deasupra celelalte foi unse. Deasupra se unge placinta cu ou batut si se coace aproximativ 25-30 minute. Eu am taiat placinta inainte de a o introduce in cuptor pentru ca astfel se pot scoate bucati mai frumoase si nu se zdrobeste foaia de deasupra dupa coacere.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanakopita (Placinta cu spanac)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

La Ancuta 1

16.05.2012, 14:54

mena29 1

19.05.2012, 16:45

roxanabucataras 1

15.06.2012, 11:36

mamaaa cum arata, o sa fac si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza, praz si spanac