Sparanghel cu sunca si cascaval la cuptor

de danakarin in Mancaruri de legume, 6 Iun 2013 | 2768 vizualizari

 

Am observat ca in ultimul timp au fost foarte des vizitate pe blog retetele de sparanghel. Nu e de mirare, suntem in plin sezon. Si eu am l-am cumparat si gatit de cateva ori anul acesta. In reteta de azi am adaugat o felie de cascaval si una de sunca si am bagat totul la cuptor. Am fost multumita de rezultat.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de sparanghel alb proaspat
  • 200 g de cascaval tip Gouda sau Emmentaler
  • 100 g de sunca cruda afumata
  • 50 g de unt
  • 500 g de cartofi noi
  • sare dupa gust
  • o lingurita de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sparanghel cu sunca si cascaval la cuptor:

 Va amintesc una din regulile de baza la alegerea sparanghelului. Daca frecam lujerii unii de altii, vor scartii, In cazul ca sunt proaspeti. In afara de asta, la sparanghelul proaspat cules capetele sunt suculente.  Il curatam cu mare darnicie, il fierbem in apa putina cu un praf de sare si o lingurita de zahar pentru 6-8 minute.

Sunt voci care spun  ca cel mai bine este a-l fierbe pe aburi,dar asta implica un vas special, nu toti posedam asa ceva. Il scurgem si il plasam intr-o tava. Invelim cate doi lujeri intr-o felie de cascaval si una de sunca. 

Curatam cartofii, ii taiem cubulete, ii fierbem cam 10 minute . Ii asezam de asemenea in tava de cuptor. Ii saram si ii presaram cu un pic de unt si cascaval ras.

Dam totul la cuptor pana se se rumenesc cartofii si sunca.

Servim cu salata verde.   

 

RETETA IN IMAGINI

Sparanghel cu sunca si cascaval la cuptor-0
Sparanghel cu sunca si cascaval la cuptor-1

COMENTARII (18)

danakarin

danakarin 1

06.06.2013, 20:25

Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi reteta, desi nu cunoasteti sparanghelul. Sper ca v-am deschis curiozitatea.

Bya Ralu

Bya Ralu 1

30.06.2013, 18:37

super

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 09:05

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!