Sparanghel cu sunca si cascaval la cuptor

de danakarin in Mancaruri de legume, 6 Iun 2013 | 8066 vizualizari

 

Am observat ca in ultimul timp au fost foarte des vizitate pe blog retetele de sparanghel. Nu e de mirare, suntem in plin sezon. Si eu am l-am cumparat si gatit de cateva ori anul acesta. In reteta de azi am adaugat o felie de cascaval si una de sunca si am bagat totul la cuptor. Am fost multumita de rezultat.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de sparanghel alb proaspat
  • 200 g de cascaval tip Gouda sau Emmentaler
  • 100 g de sunca cruda afumata
  • 50 g de unt
  • 500 g de cartofi noi
  • sare dupa gust
  • o lingurita de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sparanghel cu sunca si cascaval la cuptor:

 Va amintesc una din regulile de baza la alegerea sparanghelului. Daca frecam lujerii unii de altii, vor scartii, In cazul ca sunt proaspeti. In afara de asta, la sparanghelul proaspat cules capetele sunt suculente.  Il curatam cu mare darnicie, il fierbem in apa putina cu un praf de sare si o lingurita de zahar pentru 6-8 minute.

Sunt voci care spun  ca cel mai bine este a-l fierbe pe aburi,dar asta implica un vas special, nu toti posedam asa ceva. Il scurgem si il plasam intr-o tava. Invelim cate doi lujeri intr-o felie de cascaval si una de sunca. 

Curatam cartofii, ii taiem cubulete, ii fierbem cam 10 minute . Ii asezam de asemenea in tava de cuptor. Ii saram si ii presaram cu un pic de unt si cascaval ras.

Dam totul la cuptor pana se se rumenesc cartofii si sunca.

Servim cu salata verde.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel cu sunca si cascaval la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

danakarin 1

06.06.2013, 20:25

Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi reteta, desi nu cunoasteti sparanghelul. Sper ca v-am deschis curiozitatea.

Bya Ralu 1

30.06.2013, 18:37

super

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 09:05

bun

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu telemea