Sparanghel cu sunca si cascaval la cuptor

de danakarin in Mancaruri de legume, 6 Iun 2013 | 4991 vizualizari

 

Am observat ca in ultimul timp au fost foarte des vizitate pe blog retetele de sparanghel. Nu e de mirare, suntem in plin sezon. Si eu am l-am cumparat si gatit de cateva ori anul acesta. In reteta de azi am adaugat o felie de cascaval si una de sunca si am bagat totul la cuptor. Am fost multumita de rezultat.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de sparanghel alb proaspat
  • 200 g de cascaval tip Gouda sau Emmentaler
  • 100 g de sunca cruda afumata
  • 50 g de unt
  • 500 g de cartofi noi
  • sare dupa gust
  • o lingurita de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sparanghel cu sunca si cascaval la cuptor:

Va amintesc una din regulile de baza la alegerea sparanghelului. Daca frecam lujerii unii de altii, vor scartii, In cazul ca sunt proaspeti. In afara de asta, la sparanghelul proaspat cules capetele sunt suculente. Il curatam cu mare darnicie, il fierbem in apa putina cu un praf de sare si o lingurita de zahar pentru 6-8 minute.


Sunt voci care spun ca cel mai bine este a-l fierbe pe aburi,dar asta implica un vas special, nu toti posedam asa ceva. Il scurgem si il plasam intr-o tava. Invelim cate doi lujeri intr-o felie de cascaval si una de sunca.


Curatam cartofii, ii taiem cubulete, ii fierbem cam 10 minute . Ii asezam de asemenea in tava de cuptor. Ii saram si ii presaram cu un pic de unt si cascaval ras.


Dam totul la cuptor pana se se rumenesc cartofii si sunca.


Servim cu salata verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel cu sunca si cascaval la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

danakarin 1

06.06.2013, 20:25

Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi reteta, desi nu cunoasteti sparanghelul. Sper ca v-am deschis curiozitatea.

Bya Ralu 1

30.06.2013, 18:37

super

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 09:05

bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti