Spata de porc la cuptor

de cristeena20 in Porc, 6 Feb 2014 | 1780 vizualizari

 

Am cumparat doua bucati medii de spata de porc si am gatit-o la cuptor marinate cu un sos minunat!

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de spata de porc (cca 1,2 kg)
  • 2 pahare de vin alb
  • Marinata: - 2 linguri untura, 5 catei de usturoi, putin ulei de masline, pasta de ardei rosu, pasta de usturoi cu ardei rosu, sare, piper, sos piripiri
  • sare daca e nevoie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spata de porc la cuptor:

Pregatim carnea pentru a o marina; eu am taiat-o in 4 bucati mari le-am spalat si le-am uscat cu prosop de hartie


Crema pentru marinat se face in blenderul vertical din: untura cu putin ulei de masline, sare, piper, usturoi pisat, pasta de paprica si de usturoi cu paprica, sos piripiri- mixam totul bine si ungem bucatile de carne cu acea pasta bine pe toate partile . Le asezam intr-un vas pentru cuptor si il acoperim cu aluminiu. LAsam la frigider cel putin o zi la marinat.


Dam la cuptor la 220 grade si dupa 15-20 minute turnam vin alb si lasam sa se prajeasca bine pana devine rumen si bine facuta carnea. .


Servim alaturi de cartofi aromati la cuptor sau pireu de cartofi, dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spata de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

cristeena20 1

06.02.2014, 22:15

Multumesc!!

cristeena20 1

06.02.2014, 22:16

Laurici , incerc sa revin la realitate ) si sa va ajung din urma.(cam greu asta )!!pupici

Rocsi 1

06.02.2014, 22:37

Vreau si eu o bucatica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spata de porc la cuptor, cu usturoi verde