Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan

de merisor in Paste, 2 Oct 2015 | 1721 vizualizari

 

Este prima data cand prepar spatzle si asta se datoreaza unui bucataras drag mie, care a postat o astfel de reteta pe site si mi-a facut tare pofta.
Eu am modificat pe ici pe colo ingredientele si cantitatile, dar rezultatul final ne-a placut tare mult.
Multumesc, Rux drag, pentru inspiratie si pentru ca mi-ai facut pofta cu reteta ta! :-*

 

INGREDIENTE

  • 500 g spatzle cu ou
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 150 g unt
  • 100 g parmezan
  • 5 linguri cu varf, smantana
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 250 g bacon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan:

Preparam mai intai ciupercile ca necesita mai mult timp, in comparatie cu spatzelele care se prepara imediat.


Tocam ceapa solzisori, usturoiul rondele si le punem la calit in 50 g unt, pana cand se patrund bine.


Adaugam apoi ciupercile spalate, curatate si taiate in bucati mai mici si le lasam cam 20-30 de minute pana cand sunt bine preparate.


Le condimentam cu sare, piper si putin cimbru, dupa gust, apoi adaugam smantana, 75 g parmezan, le amestecam bine si le mai lasam pe foc 6-8 minute.


Dupa stingerea focului adaugam mararul tocat marunt.


Pastele le fierbem conform instructiunilor, in apa clocotita cu sare, nu mai mult de 15 minute, apoi le scurgem si le amestecam cu unt.


Le servim cu sosul de ciuperci, presarate cu parmezan si optional cu ceva carnita, bacon usor crocant, in cazul meu.


 

TIPS-URI

1

Sarea nu trebuie adaugata peste ceapa din tigaie, de la inceput, ci pe parcurs, pentru a lasa timp cepei sa isi lase gustul dulceag, eventual se poate adauga si o lingurita de zahar si asa vom obtine un gust placut de ceapa caramelizata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

miki_a 1

20.10.2015, 00:09

Buneeee!

dantes 1

20.10.2015, 08:10

Bune!

Bya Ralu 1

20.10.2015, 14:49

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu feta, smantana si parmezan la cuptor