Spezzatino

de lilik in Vita, 14 Aug 2011 | 3272 vizualizari

 

Spezzatino este o tocanita de vitel,cu origini italiane si cu ingrediente simple,dar care dau acestui fel un gust deosebit....se poate pregati cu mazare si suc de rosii,cu mazare si cartofi,ma rog,fiecare dupa plac....eu l-am pregatit cu suc de rosii,cartofi si mazare si bineanteles carne proaspata de vitel...sper sa va placa...

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr carne de vitel taiata cubulete
  • 300 gr mazare(proaspata sau congelata)
  • 4-5 cartofi(depinde de marime)
  • 1 pahar suc de rosii(eu folosesc cel de unica folosinta de 200 ml)
  • 1 ceapa
  • 1 pahar cu vin alb
  • sare,piper dupa gust
  •  supa de vita sau de legume
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spezzatino:

Preparare Spezzatino


Tocam ceapa si o punem la innabusit cu ulei de masline,cand s-a inmuiat destul punem carnea(spalata si uscata) si o lasam pana devine alba pe toate partile,apoi stingem cu vinul.


Lasam pana vinul se evapora,apoi punem sucul de rosii si supa cat sa acopere carnea de 2 degete,dupa care lasam sa fiarba la foc mic-mediu timp de 40-45 de minute.


Intre timp curatam cartofii si ii taiem cubulete,nu prea mici si pregatim mazarea.


Trascurs timpul,adaugam cartofii si mazarea,punem sare,piper si daca mai este nevoie inca putina supa,dupa care mai lasam sa fiarba pana mazarea si cartofii sunt fierti,adica 20-25 de minute circa.


Puteti lasa tocanita mai zemoasa,depinde de gustul fiecaruia.


Servim Spezzatino cald cu multa pofta!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spezzatino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

lilik 1

15.08.2011, 23:10

Alinutzika

Sylvia 1

16.08.2011, 21:04

superba reteta

lilik 1

20.08.2011, 01:32

Sylvia saru'mana scumpo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Gulas de vita cu cartofi